Nogomet

Mourinho: "Plan nam je bio napasti Hildebranda, Eto'o je to napravio vrlo pametno"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.11.2013.
Mourinho: "Plan nam je bio napasti Hildebranda, Eto'o je to napravio vrlo pametno"
Foto: EPA

Chelsea je na Stamford Bridgeu svladao Schalke s visokih 3:0, a u tome mu je pomogla i pogreška Schalkeovog vratara Tima Hildebranda. Jose Mourinho tvrdi kako to nije bila slučajnost i da je to bio jedan od dogovora...

Schalke nije dobro prošao na gostovanju kod Chelseaja. Visokih 3:0 za domaćina zvuči loše za njemačku momčad koja je imala svoje prilike u početku susreta, ali nije ih iskoristila.

"Završilo je dobro, ali u početku susreta je bilo teško. Imali smo sreće što Schalke nije u početku zabio iz nekoliko dobrih situacija, a nakon toga smo igrali vrlo dobro. Imali smo posjed lopte, bili smo koncentrirani i igrali smo upravo onako kako Schalkeu ne odgovara", rekao je Jose Mourinho nakon susreta.

Na putu do pobjede Chelseaju je pomogla i velika pogreška vratara Schalkea koji je kasnio s ispucavanjem lopte i Samuel Eto'o je blokirao njegov udarac, a lopta se odbila u mrežu.

"Rekao sam Samuelu da napadne vratara jer poznajem Hildebranda iz Portugala i Španjolske. Znali smo da Schalke voli igrati iz zadnje linije i počinjati napad s vratarom. Samuel ga je napao vrlo pametno i rezultiralo je golom. Samuel je sa mnom radio u najboljim danima moje karijere i tada smo osvojili sve stoga kod mene kotira jako dobro", dodao je Mourinho.

Trener Schalkea Jens Keller nije toliko razočaran samim porazom, koliko pogreškama svojih igrača.

"Rezultat nije katastrofa po nas, znali smo kakve šanse imamo i s porazom u Londonu. Ništa se nije promijenilo, nastavljamo borbu za prolaz. Chelsea je od prvog dana glavni favorit skupine, a ovdje su nas u poraz odvele individualna pogreške. Poklonili smo im vodstvo, ali nastavili smo s dobrom igrom i Čech nas je zaustavio s nekoliko sjajnih obrana, da bi onda ponovno teško pogriješili i Chelsea je stigao do drugog gola. Osim toga, morao sam izvršiti i dvije prisilne izmjene zbog ozljeda Boatenga i Draxlera", detektirao je razloge poraza Keller.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!