Nogomet

Video: Chuli u 94. minuti donio tri boda Betisu, pobijedio i kijevski Dynamo

Matej Milanović • četvrtak, 07.11.2013.
Video: Chuli u 94. minuti donio tri boda Betisu, pobijedio i kijevski Dynamo
Foto: EPA

U četvrtom kolu nogometne Europa lige u skupini G Genk je ponovno igrao neodlučeno kod Rapida iz Beča, ali je ipak zadržao prvo mjesto pred Dinamom iz Kijeva, koji je slavio kod Thuna. U skupini H obje su utakmice završile neodlučeno, a u skupini I, u kojoj je i Rijeka, Betis je do pobjede u Portugalu stigao u 94. minuti.

Skupina G: Genk ostao prvi, Dynamo Kijev se odvojio na drugom mjestu

Thun - Dynamo Kijev 0:2 (29. Schenkel (ag), 69. Jarmolenko)

U 17. minuti Dynamo je ostao s igračem manje, isključenjem Dieumercija Mbokanija. Thun je kroz susret držao inicijativu, ali nije iskoristio prilike i gosti su to iskoristili.

U 29. minuti Andrij Jarmolenko je ubacio loptu u šesnaesterac, a relativno bezopasnu situaciju u autogol je pretvorio Lukas Schenkel za 1:0 Dynama. U 69. minuti Ukrajinci su povećali prednost na konačnih 2:0, a zgoditak je iz slobodnjaka upisao Jarmolenko.

Ovom pobjedom je Dynamo došao na sedam bodova, od čega šest osvojenih s Thunom, i sada Švicarcima bježi četiri boda.

Rapid Beč - Genk 2:2 (40, 45. Boyd/28. Mbodji (11m), 61. Buffel)

Genk je odlično krenuo u natjecanje, s dvije pobjede u prva dva kola, a potom je na domaćem terenu igrao neodlučeno s bečkim Rapidom, kojem je to bio drugi bod. Belgijci do pobjede protiv posljednje momčadi skupine nisu uspjeli doći niti u gostima.

U 27. minuti domaći vratar Jan Novota prekršajem nad Benjaminom de Ceulaerom uzrokovao je jedanaesterac, kojeg u pogodak pretvorio Serigne Mbodji, 1:0 Genka. U 40. minuti domaći su izjednačili. Marco Sonnleitner je glavom pogodio vratnicu, a odbijenu loptu je glavom u mrežu poslao Terrence Boyd.

Pred sam kraj poluvremena, u 47. minuti Boyd je preokrenuo rezultat na 2:1 za Rapid. Christopher Timmer je ubacio, a Boyd ponovno bio precizan glavom. Posljednji pogodak na utakmici, kojim se Genk spasio od poraza, stigao je u 61. minuti. Fabien Camus je ubacio, a Thomas Buffel zabio za 2:2, čime Genk ostaje prvi s osam bodova, dok je Rapid Beč na tri i stigao je Thun, ali zaostaje četiri boda za drugim mjestom i plasmanom u idući krug natjecanja.

Skupina H: Slovan Liberec ponovno zaustavio Sevillu na remiju

Sevilla - Slovan Liberec 1:1 (29. Perotti/ 71. Pavelka)

Slovan Liberec je odlično krenuo u skupinu H, s pet bodova u prve tri utakmice, od čega i remi sa Sevillom. Španjolci su očekivali da će se na domaćem terenu osvetiti Česima i odvojiti se na vrhu skupine, no to im nije uspjelo.

Sevilla je dominirala i povela u 29. minuti slobodnim udarcem Diega Perottija. No, usprkos potpunoj dominaciji domaćih, Slovan Liberec je u 71. minuti uspio izjednačiti na 1:1. Slovan je iskontrirao domaće i David Pavelka je zatresao mrežu.

Ovim rezultatom je Slovan Liberec ostao na samo dva boda od Seville, koja je na vrhu skupine, a uz rezultat iz druge utakmice Česi su zadržali tri boda pred trećeplasiranim. Španjolci su, pak, pet bodova pred trećima i jako blizu kvalifikaciji.

Estoril - Freiburg 0:0

Estoril i Freiburg dvije su momčadi na dnu ljestvice skupine H. U prvom susretu u Njemačkoj Portugalci su došli do svog prvog boda u skupini, dok je Freiburgu to bio drugi osvojeni bod. Do prve pobjede u natjecanju ni jedni ni drugi nisu uspjeli doći niti u uzvratu u Portugalu. Estoril je stvorio više prilika, ali na koncu je utakmica završila bez pogodaka. Slovan Liberec bježi tri boda Freiburgu, a Estorilu čak četiri.

Skupina I: Chuli u nadoknadi poklonio pobjedu Betisu

Vitoria Guimaraes - Betis Sevilla 0:1 (94. Chuli)

U drugoj utakmici skupine I, u kojoj je i Rijeka, Betis je igrao kod Vitorie Guimaraes. Španjolci su kroz čitav susret bili opasniji, ali sve do samog kraja utakmice rezultat je bio početnih 0:0 i Betis je na ljestvici imao šest bodova, samo bod više od Vitorije.

Kada je izgledalo da je susret gotov, u 94. minuti, stigao je pogodak za pobjedu gostiju. Joan Verdu je pronašao Chulija, koji je zabio važan pogodak. Ovom pobjedom Betis je ostao sam na vrhu skupine, s osam bodova, dva ispred Lyona, odnosno četiri pred Vitorijom.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Rapid Beč2:2Genk
Thun0:2Dynamo Kijev
1Genk 610:5+514
2Dynamo Kijev 611:7+410
3Rapid Beč 68:10-26
4Thun 63:10-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!