Nogomet

Cibalia: odlična igra, slaba realizacija

Hrvoje Niče • nedjelja, 16.04.2000.

Nakon utakmice s Hajdukom, nogometaši Cibalije održali su u nedjelju trening. Trener Lušić je većih napora poštedio one igrače koji su igrali utakmicu, dok je rezervni sastav trenirao punim ritmom.

Još se po gradu pripovijeda nadmoć Cibalije u svim elementima igre, te se stjecao dojam da je sve do jučer Cibalia jurišala na naslov, a ne Hajduk. Kada su svi već vidjeli loptu u golu, Pletikosa je pokazao zašto je najbolji vratar u Hrvatskoj. Trener Lušić bio je danas vrlo riječi.

- Cibalia je jučer bila u izglednoj prilici da pobijedi oslabljeni Hajduk. Ipak su igrali bez Vučka, Vučevića, Deranje, Puljiza, Matića... Gdje je bio problem da ne dođete do sva tri boda?

" Ne bih baš rekao da smo igrali protiv oslabljenog Hajduka, već mislim da im je ovo bio najjači sastav koji je mogao izaći na teren. Mi smo bili bolji takmac, a Hajduka smo nadigrali u svim elementima igre osim u golovima. To što nismo pobijedili, sami smo krivi. Moramo znati da u vršku napada imamo dva neiskusna igrača koji još moraju trenirati da bi sazrijeli kao igrači, dok Hajduk opet mora biti sretan što nije izgubio."

- U 24. minuti smo primijetili vašu burnu reakciju s klupe, kada sudac Feljan nije pustio prednost Mladenu Bartoloviću.

"Mislim da nam sudac u toj 24. minuti nije odmogao tko zna kako bi završila ta akcija. Premda ne krivim suca, ipak se i takve stvari događaju u nogometu."

- Koji je bio razlog da u drugom dijelu igrate povučenije ?

"Nismo se mi povukli, već smo igrali strpljivo i pametno, baš onako kako smo se i dogovorili u svlačionici. Mi smo igrali isto kao i prvo poluvrijeme, samo je bio problem što je došlo do umora, a to se i osjetilo na mladim igračima koji moraju odraditi još minimalno dvoje pripreme."

Bez obzira na vašu igru, ostaje dojam da još tri dana ne bi vidjeli zgoditak.

" Zašto? Pa mi smo imali 5 sto postotnih šansi koje nismo iskoristili. Kontre i polukontre su uspjele, samo zadnji pas nije uspio. Ono što su mašili Bošnjak, Pernar, Bartolović i Andričević, teže je mašiti nego dati zgoditak. Zadovoljan sam igrom i mislim da je ovo jedna od boljih naših utakmica. Hajduk je Hajduk, kakav god da je on je uvijek Hajduk. Nedostajao nam je i kapetan Goran Meštrović koji se ozlijedio u prvom dijelu, te smo ga izgubili do kraja prvenstva. "

- Ovaj tjedan završava teški dio rasporeda za Cibaliju. Što očekujete od te dvije utakmice u Zagrebu s Dinamom ?

"Ne vjerujem da mi u Kupu možemo napraviti senzaciju. Meni je važno da dečki daju sve od sebe, no nerealno je očekivati neki rezultat. Mi ćemo tamo ipak igrati oslabljeni. Dosta je ozlijeđenih igrača. Jučer smo izgubili Pernara, Andričevića i G. Meštrovića, a Tkalčević je neoporavljen. Mi tamo idemo bez tih nekoliko igrača u Kupu, dok u Prvenstvu očekujem njihov oporavak i pozitivan rezultat."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!