Ostali sportovi

Mirko Filipović poražen u Moskvi od Alekseja Olejnika prekidom u prvoj rundi

Branimir Korać • petak, 08.11.2013.
Mirko Filipović poražen u Moskvi od Alekseja Olejnika prekidom u prvoj rundi
Foto: Kristijan Komarica

Mirko Filipović otputovao je u Moskvu kao veliki favorit protiv Alekseja Olejnika, borca koji je ušao kao rezerva nakon što je nastup otkazao Aleksej Jemjeljanenko, međutim Olejnik je na kraju bio taj koji je slavio...

Mirko Filipović vraća se razočaran iz Moskve. Na Legend 2 nastupio je protiv Rusa Alekseja Olejnika, borca koji je upravo protiv Filipovića stigao do pobjede karijere.

Olejnik je uspio borbu od samog početka odvesti na svoj mlin, spustiti Filipovića u parter i najveći dio vremena provesti u borbi na tlu. U stojećem položaju nije pokušavao ništa osim srušiti Filipovića u parter i to je uspijevao.

U dva navrata se Filipović uspio podići u stojeći položaj, ali Rus je odmah kretao u novu inicijativu i vraćao borbu tamo gdje mu najviše odgovara. Tridesetak sekundi prije kraja uspio je doći do svoje omiljene pozicije i 20 sekundi prije kraja Filipović je nakon gušenja predao borbu.

Iako su sve najave govorile kako bi Filipović trebao do pobjede jer je puno jači u stojećem položaju, toga je bio svjestan i Rus koji je upravo zbog toga tražio borbu isključivo na tlu.

Na događaju u Moskvi nastupio je još jedan hrvatski borac i to Agron Preteni u K-1 turniru. On je u kvalifikacijskoj borbi taktički nadmudrio Rumunja Andreija Stoicu i svladao ga većinskom odlukom sudaca i tako je došao do statusa prve rezerve za naredne borbe.

Neočekivano mu se ukazala prilika za nastup u samom finalu i to nakon što je Zabit Samedov morao odustati zbog ozljede i Preteni je dobio šansu boriti se protiv Pavela Žuravljeva u samom finalu. Ukrajinac je ipak bio agresivniji i jači te je nakon solidno odrađene prve runde, Preteni dva puta poslan na pod u drugoj rundi, a poslije drugog nokdauna, meč je prekinut.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.11.2013. u 11:28
    davno je se trebo okanit, i na druge načine pare zarađivat, bio je ime svjetsko mogo je šta je htio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2013. u 08:47
    e da, nije bilo gusenje nego neck crank. Steta, ali nije sramota, lik je submito i Monsona :O
    Obrisan korisnik
  • Captain Tsubasa09.11.2013. u 04:55
    Neočekivan poraz samo onima koji nikada nisu gledali Oleinika... Oleinik je vjerojatno najbolji grapler u Europi, a takvi Mirku nisu nikada odgovarali... A i njemu dobro, nije dobio batina, dobio je novce, a poraz, jebiga, ionako je otkad je osvojio grand prix izgubio ama baš svaki meč u kojem nije... [više na forumu]
    Captain Tsubasa
  • Obrisan korisnik09.11.2013. u 02:14
    Ajde Mirko prestani se sramotiti, ovo je previse. Zasto rasipas svoj ugled? Vjerujem i da na druge nacine mozes zaraditi, ipak si brend! Drag si mi oduvijek ali ovo "odradjivanje" meceva je smijesno. Netko je vec rekao..Mlinaric i Drvis u kutu...majko Isusova! Vrijeme je za zasluzenu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2013. u 01:15
    kad vidim drviša i mlinarića u kutu,odmah mi je jasniji večerašnji poraz!
    Obrisan korisnik