Ostali sportovi

Mihovil Španja nova snaga Hrvatskog paraolimpijskog odbora

Sportnet • petak, 08.11.2013.
Mihovil Španja nova snaga Hrvatskog paraolimpijskog odbora
Foto: Davor Sajko

Mihovil Španja od početka studenog ove godine angažiran je od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) da uz glasnogovornika Darka Matića pojača djelovanje HPO-a u području odnosa s javnošću. Bit će zadužen za provođenje nove komunikacijske strategije HPO-a i daljnju promociju paraolimpizma u Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić izjavio je kako je Mihovil Španja sportaš koji je osvojio sve u svojoj sportskoj karijeri i naglasio: "Miho će sigurno na odgovoran način obavljati svoje dužnosti i uvjeren sam da će to doprinijeti daljnjoj popularizaciji sporta osoba s invaliditetom."

Nakon 15 godina bavljenja vrhunskim sportom, Mihovil Španja ostaje u sportu. "Bit ću podrška svim hrvatskim sportašima s invaliditetom i nastavit ću s promocijom sposobnosti ispred ograničenja, za što se svi zalažemo", istaknuo je Španja.

Nakon zaključenja sportske karijere i osvajanja medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu, Španja je početkom ove godine boravio u sjedištu Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) u Bonnu, gdje je na poziv glasnogovornika IPC-a Craiga Spencea proveo nekoliko mjeseci na stručnom usavršavanju u Uredu za odnose s javnošću.

Mihovil Španja rođen je u Dubrovniku 20. travnja 1984. godine. U svojoj karijeri ukupno je osvojio 26 medalja na europskom i svjetskim prvenstvima i paraolimpijskim igrama, uz 16 svjetskih rekorda. Time je postao i najtrofejniji sportaš u Hrvatskoj od njezina osnutka.

Španja je dobitnik državne nagrade za sport "Franjo Bučar". Za svoje sportske uspjehe odlikovan je "Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara" i "Redom hrvatskog pletera" od strane predsjednika Republike Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!