Nogomet

Video: Bilićev Bešiktaš pregazio Kayserispor, Prosinečki podnio ostavku

Branimir Korać • subota, 09.11.2013.
Video: Bilićev Bešiktaš pregazio Kayserispor, Prosinečki podnio ostavku
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Sedmi poraz u 11 kola i pad na posljednje mjesto na ljestvici doveo je do raskida suradnje između Roberta Prosinečkog i Kayserispora. Ironično, raskid je stigao nakon poraza od Bešiktaša, kluba koji je htio Prosinečkog tijekom ljeta, a kada nije uspio njega angažirati, doveo je Robijevog šefa iz razdoblja rada u reprezentaciji, Slavena Bilića...

"Stiglo je vrijeme za promjenu. Postojale su određene razlike u momčadi u odnosu na prošlu sezonu, pratile su nas dugoročne ozljede i ostvarili smo veliki rezultatski neuspjeh. Podnio sam ostavku", potvrdio je Robert Prosinečki nakon novog poraza Kayserispora, ovaj put na domaćem terenu protiv Bilićevog Bešiktaša 3:0.

Tijekom ljeta nije puno nedostajalo da upravo Prosinečki napusti Kayserispor i preseli u Bešiktaš. Nakon odličnih rezultata prošle sezone, Kayserispor je Prosinečkom nudio produženje ugovora, s druge strane je i Bešiktaš htio hrvatskog stručnjaka, no Prosinečki se odlučio na ostanak. U Istanbulu su brzo reagirali i doveli Slavena Bilića kojem je Prosinečki bio asistent u reprezentaciji.

Sudbina je htjela da nakon međusobnog dvoboja Prosinečki napusti klupu. Bešiktaš je u Kayseriju uvjerljivo slavio s 3:0 čime je Kayserispor ostao na samom dnu ljestvice.

Od rane faze susreta stvari su išle krivim smjerom za momčad čije je samopouzdanje bilo potpuno uzdrmano. Već u 21. minuti Bešiktaš je poveo golom Sahana i prednost je čuvao do same završnice. U 82. minuti sve je riješeno nakon nespretne reakcije Degirmencija koji postiže autogol, tri minute kasnije Bešiktaš ostaje bez isključenog Ramona, ali bez obzira na to Eneramo je u samom finišu susreta postigao i treći pogodak.

Ovom pobjedom Bešiktaš se vratio na četvrtu poziciju i prekinuo niz od tri uzastopna remija.

Tursko prvenstvo, 11. kolo:
Kayserispor - Bešiktaš 0:3

Poredak:
1. Fenerbahče 25 (-1)
2. Kasimpasa 24
3. Sivasspor 22
4. Bešiktaš 21
...
18. Kayserispor 6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2013. u 12:18
    nije mi žao niti malo, samo se bojim da bi ovo moglo značit dolazak u dinamo. bravo slavene! iako mi je draži galatasaray, htio bi da bilić uzme naslov iako sumnjam da će se to dogodit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.11.2013. u 09:01
    ja sam citao da ga predsjednik mamur nikako nije htio pustiti ... izgleda da se zajebao
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199010.11.2013. u 01:32
    vidiš šta je trenerski život i koliko nekad zna bit okrutan. Bešiktaš je tija njega dovest na kraju prosle sezone, on nije prista, ambiciozno je produzija s ovima, laja okolo kako je to pravi zdravi projekt, da su bogati, imaju novi stadion, kamp, bla bla, valjda je računa da će se na račun toga... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik09.11.2013. u 23:32
    baš se čudim da je bešiktaš nekog dobio... a sad vidim i zašto.. igro je protiv prosinečkog :D nisam zlonamjeran...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2013. u 23:11
    Šteta, nije imao sreće. Iako navijam za Hrvatski dragovoljac, moram priznati da je Robi jedan od boljih europskih trenera!
    Obrisan korisnik