Rukomet

Samoborske Lavice poražene od ruske Lade Togliatti

Jelena Bagarić • nedjelja, 10.11.2013.
Samoborske Lavice poražene od ruske Lade Togliatti
Foto: Ivana Karačić

U trećem kolu EHF kupa rukometašice Samobora poražene su od ruske Lade Togliatti. Favorizirana ruska ekipa je očekivano slavila, te si priskrbila pozitivan rezultat pred uzvrat u Samoboru.

Lada Togliatti – Samobor 33:26 (18:12)

EHF kup, 3. kolo

Rusija, Togliatti, sportski kompleks USK „Olimp“. Gledatelja: 2700

Sutkinje: Tatjana Prastalo i Vesna Todorović (obje BiH)

Lada Togliatti<: Ilina 7, Malašenko 6, Černoivanenko 4, Gorškova 4, Žilinskajte 3, Andenaes 2, Davidenko 2, Goršenina 2, Andrijčuk 1, Ikhneva 1, Muravjeva 1, Garanina, Parkhomenko, Samokhina, Sannikova, Vakhterova.
Trener: Levon Akapian

Samobor: Milanović – Litre 7, Bošnjak 5, Ćorković 5, Lovrić 4, Štrkalj 3, Balaško 1, Pasarić 1, Knježević, Kozlovec, Pandža, Radovanić, Šilobod.
Trener: Igor Kos

Sedmerci: Lada 5(4); Samobor 6(6)

Isključenja: Lada 8 minuta; Samobor 14 minuta

Crveni karton: Matea Balaško (Samobor)

Odlično su u utakmicu krenule hrvatske predstavnice iz Samobora u EHF kupu. Igralo se pogodak za pogodak sve do 10:10, kada Lada kreće u seriju pogodaka i odvaja se na 14:10. Tada su osjetile da Samoborke padaju u igri te su još povećale prednost koja je na isteku 30 minute iznosila velikih šest pogodaka.

Međutim, unatoč nepovoljnom rezultatu, Samoborke se nisu predale i postepeno su počele sustizati prednost Lade. Iva Milanović – Litre pogodila je za 21:18, i činilo se da će Samobor sprema za preokret. No, Lada je ponovo uzela „kormilo“ u svoje ruke i povećala prednost na plus šest.

Do samog su se kraja borile samoborske Lavice, Martina Ćorković zabila je 28:24, no u 54. minuti Matea Balaško dobila je crveni karton. To su kaznile Ruskinje koje su došle do 33:25 što im je omogućilo da i prije kraja riješe pitanje pobjednika.

Ladu je u ovom susretu predvodila Ekaterina Ilina koja je postigla sedam pogodaka, a pogodak manje zabila je Elizaveta Malašenko. Prvo ime Samobora bila je Milanović – Litre koja je postigla sedam pogodaka, dok su po pet dodale Ćorković i Sandra Bošnjak.

Uzvratna utakmica na rasporedu je u subotu 16. Studenog s početkom u 18:30 sati u dvorani OŠ Bogumil Toni, Samobor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!