Nogomet

Luka Modrić: "Ne treba gledati unazad, imamo priliku otići u Brazil"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 11.11.2013.
Luka Modrić: "Ne treba gledati unazad, imamo priliku otići u Brazil"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Jedan od najvećih aduta hrvatske nogometne reprezentacije istaknuo je pozitivno ozračje u reprezentativnom taboru pred susret s Islandom, a hrvatski se reprezentativci ne boje ni nogometaša ni vremenskih prilika u Reykjaviku...

U Reykjaviku je trenutno pet Celzijevih stupnjeva, a kako ni u Hrvatskoj nije mnogo toplije, no k tome još pada teška kiša i puše jak vjetar, Niko Kovač i njegovi izabranici mogu se dobro pripremati na ono što ih očekuje na Islandu u petak.

"Vrijeme je za sve isto, a ovo nam je dobra priprema", potvrdio je Luka Modrić. "Ono što je odlično jest da je raspoloženje među nama sjajno, što smo psihički spremni na ono što nas čeka u petak i spremni smo dati svoj maksimum", dodao je igrač Real Madrida. On osobno je u potpunosti zdrav i željan nove akcije u reprezentativnom dresu.

Ipak, posljednji rezultati nogometne selekcije Hrvatske nisu oduševili te je poprilično onih koji ne vjeruju da će se Hrvatska plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Modrić na to kaže: "Ne treba gledati unazad i vraćati se u prošlost, jer još ništa nije izgubljeno. Znamo da nismo igrali dobro, ali imamo još jednu priliku za plasman u Brazil, a većina ovih igrača nije još osjetila kako je igrati na Svjetskom prvenstvu. Iskreno, sve je na nama, a to bi bio veliki uspjeh za hrvatski nogomet", prenosi HNS-ov web.

Do petka će trajati intenzivne pripreme za Islanđane, proučavanje protivničkih igrača i utvrđivanje taktike, a Modrić za sada otkriva: "Izbornik ima svoje ideje i pokušat će nam prenijeti kako se postaviti na terenu i kako pronaći slabe točke protivnika. On će nam biti dobar poticaj, a mi igrači moramo napraviti sve potrebno u svojim glavama da zaigramo kako znamo, što nismo radili u posljednjim utakmicama. Igrači moraju biti pravi, moraju biti Hrvatska, ona na kakvu su ljudi navikli."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2013. u 09:01
    Ha-ha-ha. Bojim se da si je Štimac zauvijek uništio komentatorsku karijeru. A tako i treba onima koji zinu više nego što mogu progutati. Mislim da ga više nikad nitko neće smatrati nogometnim znalcem, ma koliko se trudio. Čovjek treba znati stati, osjetiti da nešto nije za njega.
    Obrisan korisnik
  • renimus11.11.2013. u 20:30
    Hoce Stimac biti komentator na ovoj utakmici!?
    renimus
  • Obrisan korisnik11.11.2013. u 20:24
    Bravo Luka!
    Obrisan korisnik