Nogomet

Prosinečki ipak prihvatio izazov, ostaje na klupi Kayserispora

Lovro Štrbinić • srijeda, 13.11.2013.
Prosinečki ipak prihvatio izazov, ostaje na klupi Kayserispora
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Robert Prosinečki i u nastavku sezone će vršiti dužnost trenera turskog prvoligaša Kayserispora. Nakon poraza od Bešiktaša hrvatski strateg je podnio ostavku, ali Uprava mu je pružila podršku i uvjerila ga da i dalje može pomoći ovoj momčadi...

"Razgovaram s čelnicima kluba i ne daju mi da odem iz Kayserispora. Žele ostanak. Imamo još jedan sastanak u srijedu, no već sam im poručio da im je bolje da pronađu novog trenera jer jednostavno osjećam da više ne mogu pomoći", riječi su kojima je za Mozzartsport Robert Prosinečki najavio definitivni rastanak s Kayserisporom, ali nakon sastanka s čelnicima kluba u srijedu stvari su se preokrenule.

Hrvatski strateg ostat će na klupi posljednjeplasirane momčadi turskog nogometnog prvenstva i pokušati izvući Kayserispor s dna poretka, očito nije mogao odbiti povjerenje ukazano od strane Uprave. Potvrda njegovog ostanka uslijedila je u klupskom obraćanju javnosti.

"Jasno je da su rezultati koje smo imali u posljednje vrijeme razočarali navijače i iznenadili nogometnu javnost, no jaka konstrukcija kluba i više je nego dovoljna za dobre rezultate koji će usrećiti naše navijače. Uzevši sve spomenuto u obzir, nogometna obitelj koju čini cijeli ovaj grad, uključujući predsjednika, članove Uprave i igrače, odbila je odlazak trenera. Zadovoljstvo nam je priopćiti da Prosinečki ostaje na svojoj funkciji", piše u priopćenju za javnost Kayserispora.

Podsjetimo, bivši član stručnog stožera hrvatske reprezentacija i trener Crvene zvezde preuzeo je klupu ovog turskog prvoligaša u listopadu 2012. godine i iz donjeg dijela poretka doveo je Kayserispor na korak do plasmana u europska natjecanja, petu poziciju na kraju sezone. Ove sezone je uz ozljede nekoliko ključnih igrača klub krenuo vrlo loše u prvenstvo, ali očito je da drugi dio prošle sezone nudi optimizam čelnicima Kayserispora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.11.2013. u 22:38
    I to se može desiti.. Ali činjenica je da im je puno puta nedostajalo sreće (ozljede ključnih igrača + primljeni golovi u 90+)..Po kvaliteti definitivno nisu najslabija ekipa u Turskoj i vjerujem da neće ostati zadnji..BTW, Ian Wright mijenjaj pozdravnu poruku jer Sammir više nije tu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2013. u 19:14
    Prosinečki legenda !
    Obrisan korisnik
  • ian wright13.11.2013. u 18:01
    sad ce bit fora da mu za tri tjedna daju otkaz
    ian wright
  • Obrisan korisnik13.11.2013. u 17:51
    E, ali sad nema zajebancije! Ako je ostao trebaju mu dovesti pojačanja a ne ostati na obećanjima kao što je bio slučaj u Zvezdi. Ovo je drugi put da im je izašao u susret, ako opet izvuče situaciju ima da mu dignu spomenik.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2013. u 16:57
    Treba reći i to da uz izostanke zbog ozljeda najboljih igrača kako je Kayseri u 2 ili 3 utakmice ove sezone vodio sa golom razlike a onda u zadnjim minutama primao gol i osvajao je samo bod!Drago mi je zbog ostanka,to je bila jedina logična odluka uprave kluba i Prosinečkog,siguran da će uspjesti i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik