Nogomet

Kek: "Poštujte Islanđane, oni su autsajderi samo na papiru"

Mihaela Bradovski • petak, 15.11.2013.
Kek: "Poštujte Islanđane, oni su autsajderi samo na papiru"
Foto: hns.family

Trener Rijeke Matjaž Kek poznaje Islanđane još iz okršaja sa Slovenijom. U svakom od ta dva susreta su slavili gosti, a pobjeda Slovenije u Reykjaviku je po Keku model kako treba s njima igrati...

Matjaž Kek imao je prilike uvjeriti se u kvalitetu Islanda dok je igrao protiv Slovenije. Slovenija je u Reykjaviku slavila s 4:2, no onda je na svom stadionu odigrala sasvim drugačije i otišla je u poraz.

"Na Islandu je Slovenija potpuno dominirala i razbila je domaćina. Na kraju je slavila s 4:2 te je igrala pametno i kvalitetno. Međutim u Ljubljani je bilo potpuno drugačije, očekivalo se da će pobjeda doći sama od sebe i tu je napravljena pogreška. Island je ovaj put bio puno agresivniji i zasluženo je slavio s 4:2. Hrvatska nikako ne smije podcijeniti Islanđane. Oni jesu autsajderi, ali ako dođe do podcjenjivanja, teško ćete nastradati. Island je autsajder samo na papiru", rekao je Kek za Jutarnji list.

Slovenski stručnjak pozdravlja dolazak Nike Kovača na klupu i smatra da njegova pozitivnost i optimizam mogu biti velika prednost.

"Neka se Niko Kovač ne zamara koliko je utakmica Lagerbäck vodio, on je u prednosti jer je prepun pozitivne energije. Neka bude kao iz igračkih dana jer igrači vole čuti i osjetiti taj pobjednički mentalitet."

Za ovaj dvoboj Hrvatskoj će trebati puno "radnika".

"Niko će morati izabrati prave igrače, i one koji rade i one koji misle, ne može u sastavu biti deset velemajstora jer netko mora i trčati i uklizavati. Zato je u prvih 11 Bayerna i ušao Mandžukić koji je pokazao kako se igra obrana, a Gomez je preselio na klupu. Naravno da bih postavio i svoje igrače Maleša i Benka, no Kovač odlučuje."

Što se tiče ostalih dvoboja dodatnih kvalifikacija, Kek će navijati za Portugal i Rumunjsku, a uz Hrvatsku kao favorita za prolaz vidi i Francusku protiv Ukrajine.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 12:28
    Bravo Kek, sve si dobro rekao! Treba slati brze i okomite lopte, pokusati ponekad i prodor sa jakim udarcem. Medjutim, nasi 'napadju" kao u rukometu - lopta kruzi i kruzi, a vratar Islanda moze doslovce spavati.
    Obrisan korisnik
  • Zokyray15.11.2013. u 14:46
    ovaj covjek mi se svaki put sve vise svidja svaka cast
    Zokyray