SP 2014., dodatne kvalifikacije, 15.11.2013, 20:45 h
Portugal
Portugal 1:0 Švedska
Švedska

Video: Portugal u završnici slomio Švedsku, presudio Ronaldov pogodak

Ivor Krapac • petak, 15.11.2013.
Video: Portugal u završnici slomio Švedsku, presudio Ronaldov pogodak
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Portugal je došao do minimalne, ali vrijedne pobjede nad Švedskom u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Portugalski nogometaši su u Lisabonu zabili u završnici utakmice, kada se na semafor upisao Cristiano Ronaldo...

Prva utakmica ogleda Portugala i Švedske u dodatnim kvalifikacijama za SP u Brazilu okončana je pobjedom domaće momčadi. Portugalci su pred svojim navijačima u Lisabonu slavili s 1:0, uz odlučujući pogodak Cristiana Ronalda u 82. minuti.

Glavni adut domaće reprezentacije pobrinuo se za portugalsko slavlje udarcem glavom nakon što ga je u kaznenom prostoru nabacivanjem s lijeve strane pronašao Miguel Veloso. Nedugo potom, Ronaldo se mogao upisati na semafor i drugi puta, ponovno pokušajem glavom, ali tada je pogodio vratnicu.

Prvo poluvrijeme prošlo je bez jako puno uzbuđenja. Početak susreta najavljivao je da će biti vatrenije, s po jednom dobrom prilikom na svakoj strani, ali u nastavku su se stvari sasvim razvodnile..

Portugalci su prvu prijetnju u suparničkom kaznenom prostoru pripremili u petoj minuti, kada je Moutinho poslije Meirelesova proigravanja već prošao švedskog vratara Isakssona, ali potom je otišao previše u stranu da bi mogao uputiti točniji udarac. Minutu potom, na drugoj je strani opasan bio Elmander, koji se poslije Lustigova nabacivanja našao u lijepoj prilici, ali nije bio precizan.

Slično početku utakmice, Portugalci su prvi zaprijetili i u ranoj fazi drugog poluvremena. U 50. minuti bilo je "vruće" u gostujućem kaznenom prostoru poslije centaršuta Brune Alvesa, domaći igrači su nekoliko puta pucali nakon odbijenih lopti, ali svaki puta u blok švedske obrane.

Kako se susret bližio kraju, Portugal je pojačavao pritisak i otjerao Šveđane na njihovu polovicu, s usamljenim i uglavnom nemoćnim Zlatanom Ibrahimovićem kao jedinim isturenim igračem. Gostima je bilo sve teže, a pali su nedugo poslije ulaska u završnih 10 minuta zaslugom najveće zvijezde domaćina.

Ronaldo je tri minute poslije pogotka uzdrmao okvir gola gostujuće momčadi, ponovno udarcem glavom, pa su Šveđani na koncu mogli biti zadovoljni što je na semaforu ostalo 1:0.

S minimalnom pobjedom, Portugal će mirniji otići na uzvrat u Švedskoj. Druga utakmica na rasporedu je u utorak u Friends Areni u Solni.

SP 2014., dodatne kvalifikacije

19.11.2013.
Švedska2:3Portugal
Hrvatska2:0Island
Rumunjska1:1Grčka
15.11.2013.
Portugal1:0Švedska
Ukrajina2:0Francuska
Grčka3:1Rumunjska
Island0:0Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZEEBANCIA16.11.2013. u 12:10
    Ibro, rješavaj to u utorak kako god znaš....
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 09:35
    Imala je Švedska čiste 3 prilike, a niti jedna od Ibrahimovića. Šteta.
    Obrisan korisnik
  • Hektor33316.11.2013. u 08:54
    Naravno da još ništa nije riješeno, ima se ovdije još puno za igrat, uzvrat će bit zanimljiv
    Hektor333
  • Sensation16.11.2013. u 02:05
    igracina, prije mi je bio ljigav pa nekako nisam ni gledao njega kao igraca realno.. sada mu se divim.. on je u velikim utakmicama, i u malim uvijek maksimalno motiviran, misim da treneri sanjaju takve igrace!
    Sensation
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 00:39
    zlatna lopta 2013
    Obrisan korisnik