Tenis

Lajović: "Mnogi u publici nisu znali do danas ni kako izgledam"

Iz Kombank Arene:Jelena Bagarić • petak, 15.11.2013.
Lajović: "Mnogi u publici nisu znali do danas ni kako izgledam"
Foto: EPA

Mladi srpski tenisač Dušan Lajović nije izdržao protiv mnogo iskusnijeg Tomasa Berdycha u drugom meču dana u finalu Davis Cupa. Lajović je ostavio jako dobar dojam na sve okupljene, a Berdych je istaknuo kako mu Lajović nije poklanjao poene.

Nakon što je Janko Tipsarević otkazao nastup zbog ozljede, drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji popunio je 23-godišnji Dušan Lajović. U prvom meču protiv Tomasa Berdycha je poražen, no ostavio je izuzetno dobar dojam.

Novak kao na igrici

Dušan Lajović i Tomas Berdych dali su zanimljivu usporedbu kada su ih novinari pitali što misle o igri Novaka Đokovića. “ Gledao sam Novakov meč. Kada on igra, to izgleda kao video igrica“, rekao je Lajović. Još zabavniju izjavu imao je Berdych: “Novak igra kao na Playstationu. Jedini način da ga pobijedite je da ga isključite iz struje.“

„Mnogi u publici nisu znali do danas ni kako izgledam, ali hvala im što su ostali da gledaju moj meč“, započeo je Lajović i nastavio: „Ovo je bio veoma težak meč za mene i veliko iskustvo. Imao sam slabiji servis nego inače. Možda sam osjećao malo pritisak, nijedan poen nisam odigrao kao što mogu. Ono što sam naučio iz ovog meča je da ti igrači poput Tomasa ne daju mnogo šansi nakon što ne iskoristiš jednu. Nisam bio fokusiran tokom čitavog meča, kao što je on to činio. To je razlika između mene i top tenisača. Najvažnije je da napredujem što se tiče koncentracije i da prepoznam koji su ključni momenti u setu i gemu“, zaključio je Lajović.

Lajović je za Berdycha bio potpuna enigma budući da se ova dva tenisača nikada prije nisu međusobno sastala. “Bilo je teško igrati s igračem kojeg prvi puta vidite na terenu. Našao se u poziciji da njegova reprezentacija vodi s 1:0, da igra pred domaćom publikom i da igra bez pritiska jer nitko od njega nije očekivao da donese bod. Ova situacija nije laka, nije teška fizički koliko mentalno jer morati biti koncentrirani sva tri seta. Drago mi je da sam uspio zadržati koncentraciju i pobijediti“, rekao je Berdych.

Pitanje koje je sve okupljene najviše zanimalo jest tko će sutra za Češku odigrati parove, međutim odgovor na to nisu dobili. „Mislim da odluka nije donesena jer je kratko vrijeme nakon meča. Vidio sam se s Radekom, a i mogu reći i za sebe da se obojica osjećamo odlično poslije današnjih mečeva i spremni smo zaigrati sutra. Puno se stvari može promijeniti, no ako stvari ostanu ovakve kakve jesu mi smo spremni igrati, no odlučit ćemo kada to bude potrebno.“

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir16.11.2013. u 12:56
    ajmo čehi.........
    Mithrandir