Nogomet

Deschamps: "Ukrajinci su istukli Riberyja, ostaje nam vjera u uzvrat"

Bernard Jurišić • subota, 16.11.2013.
Deschamps: "Ukrajinci su istukli Riberyja, ostaje nam vjera u uzvrat"
Foto: EPA

Ukrajina je ostvarila najveću prednost u četiri utakmice dodatnih kvalifikacija i to protiv Francuza koje je ogromna većina proglašavala favoritima tog dvoboja. Francuski izbornik požalio se na sudački tretman u Kijevu i okrenuo se uzvratu...

Sve četiri postavljene momčadi u ždrijebu željele su izbjeći Francuze u dodatnim kvalifikacijama. Kad su ih izvukli, Ukrajince su mnogi unaprijed prežalili, smatrajući kako su Francuzi prejaki i na travnjaku, ali i izvan njega.

No, Ukrajinci su se fokusirali na teren, ubilježili pobjedu od 2:0 i na uzvrat na Stade de Franceu nose najuvjerljiviju prednost od svih reprezentacija u dodatnim kvalifikacijama. Francuski izbornik Didier Deschamps požalio se nakon utakmice na sudački tretman:

"Ukrajinci su istukli Riberyja, nisu mu dozvoljavali da igra. Sudac ga nije zaštitio, dozvolio je Ukrajincima da budu preagresivni i time su mu oduzeli mogućnost probijanja jedan na jedan i stvaranja opasnosti. Uvijek su bila barem dvojica oko njega."

Deschamps je ovim očito želio skrenuti pažnju sudaca u uzvratu, jer Francuska bez pravog Riberyja očigledno nije ista momčad kao s njim. Znali su to i Ukrajinci, a znat će i u uzvratu.

"Ovo je težak rezultat, ali ostaje nam još uzvratna utakmica i vjera da možemo nadoknaditi ovaj minus. Nismo bili pravi u Kijevu, ali vjerujem da ćemo u Saint Denisu pokazati svoje pravo lice i plasirati se u Brazil", zaključio je francuski izbornik.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZEEBANCIA17.11.2013. u 12:46
    Samo vi kukajte i plačite, Galske kokoši - ništa drugo niste ni zaslužili nego da ispadnete, a i da usput malo dobijete po "tamburi"....
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 20:29
    dečkamps je bio veliki igrac ali ne i trener
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 19:05
    a imali ste i suca koji je navlacio cijelo vrijeme za vas i od 3min sudacke nadoknade se igralo 6min
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 16:48
    buhuhu imali su dobru taktiku a sudac im je to dopustio buhuhu mi smo francuska zašto suci jednom nisu sudili nama u korist kao što smo navikli UEFA FIFA buhuhu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 15:44
    Čujem da razmišlja da pozove Karabatića ;)
    Obrisan korisnik