Nogomet

Srna: "Osjetili smo da je javnost izgubila vjeru u nas i to je bio vjetar u leđa"

Sportnet • utorak, 19.11.2013.
Srna: "Osjetili smo da je javnost izgubila vjeru u nas i to je bio vjetar u leđa"
Foto: FaH

Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna podsjetio je večerašnjom izvedbom na svoje najbolje nastupe u nacionalnom dresu i pogotkom na početku drugog poluvremena "ubio" svaku nadu Islanđana da se mogu vratiti u ždrijeb Svjetskog prvenstva. Nakon utakmice otkrio je kako je dodatni motiv bila činjenica da su navijači počeli gubiti vjeru u reprezentaciju.

Puno smo puta isticali kako se s hrvatskom nogometnom reprezentacijom malo tko može nositi kada njeni najbolji pojedinci pruže igru na visokoj razini. Osim sjajnog Luke Modrića, prodornog i hrabrog Matea Kovačića, neumornog Ivice Olića i mnogih drugih, srce je poput pravog kapetana na travnjaku Maksimira večeras ostavio i Darijo Srna. Neposredno nakon utakmice, još vruć od emocija prisjetio se i "prljave" islandske igre s navodnim opijanjem nakon prve utakmice.

"To je njihova sramota i sramota nekih naših medija koji su povjerovali u tu priču. Već deset dana bili smo koncentrirani isključivo na Island", rekao je Srna za Hrvatsku televiziju.

Srna je kod drugog pogotka Hrvatske pravovremeno utrčao i iskoristio sjajan prodor Kovačića te preciznim udarcem ugasio svaku nadu Islanđana da u drugih 45 minuta mogu iskoristiti prednost igrača više.

"Izbornik mora znati da ja nisam igrač koji će igrati samo obranu", našalio se Srna, komentirajući sugestije Nike Kovača da se ne priključi napadu u toj akciji.

Što se promijenilo u odnosu na prvu utakmicu, koju Hrvatska ipak nije odigrala na ovakvoj razini? "Klik" se dogodio kad smo osjetili da je javnost izgubila vjeru u nas i to je bio vjetar u leđa. Nakon crvenog kartona pokazali smo karakter i u svlačionici smo rekli ako je Island mogao odigrati s desetoricom, možemo i mi. Pogodak posvećujem svojoj obitelji, supruzi i djetetu", završio je svoje izlaganje Srna.

Sjajnu je utakmicu odigrao Mateo Kovačić, možda i najbolju u reprezentativnom dresu. Njegov slalom kroz četvoricu igrača Islanda prethodio je pogotku Darija Srne, a mladi je hrvatski reprezentativac istaknuo kako je Hrvatska zaslužila pobjedu.

"Bilo bi žalosno da se nismo plasirali. Dogovorili smo se dati sve od sebe i bilo je fenomenalno, zaslužili smo tu pobjedu", rekao je Kovačić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 16:01
    Potpisujem svaku riječ. Na ovaj portal sam pobjegao od internet sturčnjaka koji već 3 godine tvrde da je Luka prosječan i precijenjen igrač.
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA20.11.2013. u 15:43
    Neka si ti, Srndać zabio 2.gol, pa nek pati koga smeta....
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 10:31
    srna bolje neka se poklopi po ušima. jučer zaista jest odigrao izvrsno...ali u zadnje 3 godine takvih tekmi je odigrao možda 3-4, a nastupio je ukupno u više od 25. zašto bira utakmice u kojima će dati 100%, nema veze sa štimcem, šukerom i mamićem, već s njegovim neprofesionalnim i balkanskim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 08:33
    svaka čast Srnin, neka ste odgovorili dušmanima
    Obrisan korisnik
  • Balthazar20.11.2013. u 07:10
    Na žalost, velik dio onih koji su izgubili vjeru sletjeli su i na Sportnet. Gadilo mi se čitati komentare dežurnih dušebrižnika koji su nakon prve utakmice pljuvali po Srni, Oliću, Modriću i svima ostalima, a posebno je bilo bolesno pametovati i pljuvati po Niki Kovaču (zašto Pranjić, zašto... [više na forumu]
    Balthazar