Nogomet

Modrić: "Kad bude vremena za uigravanje, mislim da ćemo biti još bolji"

Sportnet • utorak, 19.11.2013.
Modrić: "Kad bude vremena za uigravanje, mislim da ćemo biti još bolji"
Foto: Kristijan Komarica

Luka Modrić večeras je pokazao zašto je član jedne od najtrofejnijih momčadi svijeta, madridskog Reala. Neumorni hrvatski veznjak ostavio je srce na terenu, dominirao veznim redom i frustrirao islandske reprezentativce, a nakon utakmice istaknuo je kako vjeruje da Hrvatska može - još bolje.

"Mogu samo reći da smo presretni što smo se plasirali na Svjestko prvenstvo, mislim da smo to kroz dvije utakmice zaslužili. Htio bih čestitati Islandu, bili su korektan protivnik i nadam se da će se plasirati na neko od sljedećih prvenstava. Našoj ekipi bih čestitao, ispunili smo sve ono što smo se dogovodili u svlačionici i nemam riječi koliko smo sretni", rekao je Modrić nakon maksimirskog ogleda i uvjerljive, dominantne predstave protiv Islanda.

Hrvatski playmaker odmah je potom istaknuo kako vjeruje da se "kockasti" do sljedećeg ljeta mogu dodatno uigrati i na Svjetskom prvenstvu zablistati još boljom igrom.

"Ovo je sigurno dobar recept za Brazil i kad budemo imali još vremena za uigravanje i pohvatamo ono što izbornik želi, mislim da ćemo biti još bolji. Najbitnije je u ovom trenutku da smo se plasirali, a kad smo ovako zajedno kao što smo to pokazali večeras, možemo se nositi s najvećim reprezentacijama svijeta", dodao je Luka za Hrvatsku televiziju.

Danijela Pranjića dugo nije bilo u dresu Hrvatske, no izborniku Kovaču vrlo dobrom se partijom odužio se za "amnestiju". "Danas smo stvarno odigrali jednu fantastičnu utakmicu, svi smo dali maksimum. Svi smo vjerovali i to je bilo najbitnije, zasluženo idemo u Brazil. Čak i s igračem manje bili smo bolji, nisu mogli pratiti naše dubinske lopte, a mislim da je rezultat mogao biti još uvjerljiviji", istaknuo je Pranjić.

Nikica Jelavić ne dobiva pretjeranu minutažu u Evertonu, no večeras je u završnici utakmice dobio prigodu biti dijelom maksimirskog slavlja. Jelavić ističe kako se Islanda nismo trebali toliko pribojavati.

"Island nije neki protivnik da bismo ga se mi trebali pribojavati, po tome kako su predstavljeni u medijima ispalo je kao da igramo protiv Francuske, a puno smo bolji od njih. Dobro smo ih analizirali, sve smo prošli, svaki detalj i mislim da smo maksimalno bili koncentrirani na utakmicu. To smo i pokazali, posebno nakon crvenog kartona", rekao je Jelavić za HTV.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 17:11
    gdje su sad dežurni pljuvači modrinja?dal sad konačno shvaćate zašto luka igra u prvoj postavi reala?gdje su sad oni koji stalno govore da trčkara oko centra i dodaje prvome do sebe?uz fenomenalnog kovačića prvo ime jučerašnjeg susreta je-luka modrić!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 16:22
    Modrić igrač utakmice
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA20.11.2013. u 13:23
    Samo ti Luka budi na razini na kojoj možeš i sve će nam biti lakše...
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 09:30
    Napokon izvedba koju je bio gušt gledat. A sad je još vidljivije koliko je Štimac bio štetan i kakva je neznalica bio. Svaka čast igračima i izborniku, kojemu nije bilo nimalo lako u tako kratkom vremenu dignuti momčad. Ali sve je moguće kad ti je repka na prvom mjestu, a ne samopromocija. Samo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 08:30
    svak čast svim igračima, jučer su pokazali borbenost, zato će i dalje tribine bit pune
    Obrisan korisnik