Rukomet

Fantastični Nexe osigurao pet pogodaka prednosti protiv velikog Ademara

Mario Katušić • nedjelja, 24.11.2013.
Fantastični Nexe osigurao pet pogodaka prednosti protiv velikog Ademara
Foto: rknexe.hr

Ekipa Nexea je na pravi način zahvalila vjernog našičkoj publici koja je napunila dvoranu. Našičani su, unatoč umoru koji im stvara gust raspored, odigrali fantastičnu utakmicu te s pet pogodaka razlike pobijedili veliki Ademar Leon, rezultatom 34:29, i puni optimizma putuju u Španjolsku na uzvrat.

Nexe – Ademar Leon 34:29 (18:14)

Kup EHF-a

Nexe: P. Lelić, Bureš, F. Lelić 1, Mrđenović 4, Tomas, Kružić 3, Jurjević 4, Sokolić 7, Pivac, Vujić 6, Božić-Pavletić 2, Sakić 2, Vegar 1, Nuić, Tomić 1, Ivić 3

Ademar Leon: Llamazares Roldan, Lopez Alvarez 6, Mellado Sanchez, Vejin, Carou Marcel, Molina Martinez 1, Pineiro Martin, Garcia Vega 2, Castro Alvarez 2, Jorajuria Calvo 1, Carrillo Gutierrez 6, Ašanin, Tatarintsev 5, Diez, Domenech de Almeida 5, Dačević 1

Isključenja: Nexe 8min, Ademar 12min

Našička publika jedva je dočekala povratak rukometaša u svoj grad, i to povodom jedne jake utakmice te je atmosfera od prve minute bile sjajna, a postajala je još bolja i vatrenija nakon što je Nexe odlično ušao u susret, od prve minuta poveo te tu svoju prednost podizao. Igralo se veoma raznovrsno, a posebno je raspoložen bio Luka Sokolić koji je svojim kretnjama probijao obranu Španjolaca te pogađao uvijek kada je bilo najpotrebnije.

Nexe je igrao vrlo brzo, nije dozvoljavao gostima da postave obranu te su Našičani takvom igrom na odmor otišli s prednošću 18:14, a nakon toga iz svlačionice se vratili s dodatnim samopouzdanjem te su zaigrali još bolje.

Furiozan početak drugog dijela domaćim je rukometašima nakon samo šest minuta donio prednost od 23:16, a to je rezultiralo i minutom odmora za gostujuću ekipu. Nakon toga Ademar uspijeva na nekoliko minuta ukrotiti napad Nexea i smanjiti rezultat, no domaći rukometaši su se ponovno trgnuli i vratili sve na šest pogodaka prednosti.

Do kraja susreta igralo se većinom gol za gol, do krajnjeg rezultata 34:29 i velike pobjede Nexea protiv favorizirane momčadi Ademara, koja se trenutno nalazi na četvrtom mjestu ljestvice Asobal Lige.

Najbolji u redovima Nexea bili su Luka Sokolić sa sedam pogodaka te u posljednje vrijeme odlični Igor Vujić koji je danas upisao šest pogodaka. Dok Španjolaca su po šest pogodaka postigli Lopez Alvarez i Carrillo Gutierrez.

Nexe tako na teško gostovanje u Leon ide s velikom dozom samopouzdanja te s odličnim rezultatom koji im daje nadu da bi mogli izboriti grupnu fazu EHF kupa te ujedno napraviti najveće iznenađenje ovog natjecanja eliminiranjem jednog od tri najveća favorita (uz Fuchse i Montpellier).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.11.2013. u 01:33
    Mah dok Gobac drma rukometom teško da će itko od njih u krug reprezentacije, a kamoli na neko prvenstvo. Rađe će uzeti poluproizvode kao Valčića i Matića da igraju za repku, a jedan i drugi ne vrijede, niti će ih kome uspjeti prodati, žalosno.
    Obrisan korisnik
  • Captain Tsubasa25.11.2013. u 18:38
    Vujić je uvjerljivo najbolji igrač Nexea... Ove sezone je najbolji strijelac SEHA lige po prosjeku po utakmici (6.7 golova) i 6. najbolji asistent, a vrijedi spomenuti i da je prve dvije domaće utakmice igrao samo 20ak minuta, jer je bio oporavljenik... Tvrdim da mu je mjesto u reprezentaciji, ali... [više na forumu]
    Captain Tsubasa
  • Obrisan korisnik25.11.2013. u 18:24
    Sokolić je prvo lijevi vanjski, a po potrebi igra srednjeg vanjskog nemojte to zaboraviti. Igrao je sasvim solidno u Švedskoj i Danskoj na poziciji lijevog vanjskog. Dobar igrač, bit će samo bolji. Sretno u uzvratu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2013. u 15:59
    drago mi je što ima sve više forumaša koji prepoznavaju igru pojedinih igrača koji se često ne ističu brojem postignutih golova . rukomet je prije svega kolektivna igra i svako samoisticanje često je pogubno za ekipu.za mene je najodgovorniji trener koji treba sve to vidjeti.
    Obrisan korisnik
  • Captain Tsubasa25.11.2013. u 15:28
    Mrđenović se uvijek pokida od borbe, to je već normalno... Sokolić mi se osobno ne sviđa, od njega, koliko sam ga do sada gledao, još nisam vidio pravi pas na crtu, što bi srednjem trebala biti jedna od tri glavne misije
    Captain Tsubasa