Nogomet

Klopp: "Sad je sve u našim rukama, ali Marseille sigurno ne želi završiti bez bodova"

Bernard Jurišić • srijeda, 27.11.2013.
Klopp: "Sad je sve u našim rukama, ali Marseille sigurno ne želi završiti bez bodova"
Foto: EPA

Dortmundska Borussia bila je 90 minuta udaljena od ispadanja iz Lige prvaka. No, uspjeli su "kupiti" novih 90 minuta i okrenuti priču na način da sad sami odlučuju o svojoj sudbini...

Pobjedom 3:1 aktualni doprvaci Europe uspjeli su nadoknaditi minus iz prve utakmice u Napulju (1:2) i izjednačiti se s talijanskom momčadi na drugom mjestu koje vodi u osminu finala.

"Unaprijed se znalo da će to biti spektakularna utakmica. Imali smo puno šansi, ali njihov vratar je bio odličan. Napoli je odlična momčad, ali i mi smo odigrali odlično i zasluženo pobijedili", smatra trener Borussije Jürgen Klopp.

Iz Dortmunda se priča seli u Marseille, gdje će Borussija gostovati u posljednjem kolu. Pobjedom bi osigurali nastavak borbe u Ligi prvaka, a dalje će proći u svakoj kombinaciji rezultata u kojoj Napoli ne osvoji više bodova od njihu zadnjem kolu.

"Sad je sve u našim rukama, ali utakmica u Marseilleu neće biti nimalo lagana. Ako im ostavite i malo prostora, mogu biti jako opasni, a sigurno ne žele biti momčad koja će završiti natjecanje s nula bodova. Dat će protiv nas sve od sebe, ali mi jednostavno moramo biti bolji."

S druge strane, Napoli je propustio prigodu riješiti pitanje prolaza kolo prije kraja. U posljednjem kolu ne preostaje im ništa nego jurnuti po pobjedu protiv Arsenala na San Paolu i čekati pomoć francuskog predstavnika:

"Nije problem u našoj obrani, nego u protivnicima protiv kojih igramo. Našu suparnici su među najjačim momčadima Europe, Borussia je prošle godine bila finalist Lige prvaka. Ovo je teška grupa, a mi smo još u igri za prolaz. Nemam što zamjeriti svojoj momčadi, mislim da smo na pravom putu i trebamo biti još bolji", komentirao je nakon poraza u Dortmundu trener Napolija Rafa Benitez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!