Zimski sportovi

Sibir zamrznut na zagrebačkom ledu

Iz Doma sportova:Krešimir Ferlak • četvrtak, 28.11.2013.
Sibir zamrznut na zagrebačkom ledu
Foto: Ivana Stančin

U svojem 32-om nastupu u KHL-u Medveščak je podsjetio na svoj premijerni. Tada su sa sedam pogodaka u mreži ispratili CSKA, a sada je Sibir kući odletio s pola tuceta golova u svojoj mreži.

Nakon što protiv Ufe nije uspio zabiti pogodak, Medveščaku se protiv Sibira otvorilo. Šest pogodaka u svojoj mreži odnijeli su u Rusiju gosti koji će probati što prije zaboraviti ovo gostovanje u Zagrebu.

Furioznu prvu trećinu Medveščaka najavio je Charles Linglet već poslije 103 sekunde igre kada je lijepim udarcem načeo Mikku Koskinena na vratima Sibira. Goste je taj pogodak vidno šokirao, nisu uspijevali povezati redove, ubrzo je kažnjen Vjačeslav Belov, a domaćin postigao novi pogodak.

Lijepo su Medvjedi kombinirali, pred vrata je pločicu ubacio Kurtis Foster, a ona se od klizaljke gostujućeg braniča odbila iza leđa vratara Sibira. Sredinom perioda se činilo da gosti pomalo uspostavljaju ravnotežu, a onda ih je presjekao novi pogodak Medveščaka. Michael Ryan je odradio većinu posla i odlično pucao, Koskinen je kratko odbio, a na 3:0 povisuje Mike Glumac.

Debi Šveda Nystroma

Protiv Sibira prvu utakmicu u dresu Medveščaka odigrao je mladi Šved Erik Nystrom. Ovaj 20-godišnjak u Zagreb je stigao iz AHL momčadi Hamilton Bulldogs, za koju je ove sezone odigrao 17 utakmica i postigao tek jedan pogodak uz četiri dodavanja. Na draftu ga je u šestoj rundi 2012. izabrao Montreal, ali priliku u najjačoj ligi svijeta još nije dobio.

Sibir je ipak smanjio do prve pauze. Dmitrij Kugrišev je krenuo sam prema Marku Dekanichu, zaustavljen je prekršajem nakon kojeg je dosuđen kazneni udarac. Kugrišev je bio precizan i gosti su se probudili i ipak s dozom samopouzdanja krenuli na odmor.

No, Medveščak je odmah pokazao tko je glavni večeras. Sibir je i dalje imao problema s disciplinom, a domaćini su iskoristili drugu priliku s igračem više koja im se ukazala u periodu. Brzu kombinaciju zagrebačke ekipe neobranjivim udarcem pod prečku završio je Matt Murley za podizanje ionako sjajne atmosfere u dvorani.

Pet minuta prije kraja druge trećine Medveščak postiže i peti pogodak. Odličan i snažan udarac Ivana Švarnya probušio je Koskinena koji se osjećao kao na streljani većim dijelom susreta. Gosti iz Novosibirska zaista su malo pokazali u drugom periodu, njihov najbolji igrač Jori Lehtera bio je gotovo nevidljiv, a i kad mu se ukazala prilika spetljao se pred Dekanichem. Na početku trećeg perioda još se i ozlijedio.

Gosti su se očito pomirili s porazom jer su vrlo mlako i dosta bezvoljno ušli u treću dionicu. Medveščak je bio zadovoljan rezultatom, ali su i dalje bili opasni. Sredinom perioda i šesti put su ubacili pločicu iza Koskinena. Matt Murley je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, a u ovoj situaciji je iza gola uzeo pločicu i pored neopreznog gostujućeg vratara ubacio je u gol.

Bio je to konačan rezultat utakmice i vrlo lijepa i uvjerljiva pobjeda Medveščaka na radost i nagradu vjerne zagrebačke publike.

KHL:
Medveščak - Sibir 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lovro-ZG29.11.2013. u 12:28
    U ponedjeljak je sljedeća tekma u Novokuznjecku.
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik29.11.2013. u 08:49
    Apsolutno se slažem s prethodnim postom. Nema šanse da ekipa igra non-stop u istom ritmu. Naravno da su prisutne oscilacije. Evo dečki su ziher sada već na putu na sljedeću tekmu koju igramo u ponedjeljak. Ritam je poprilično paklen i nemoguće je držati konstantu. Bitno je da probamo sakupiti što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2013. u 08:30
    Ljudi, to je hokej. Nemrete očekivat da će ekipa svaka 2-3 dana odigrat na istom nivou. Uopće je pohvalno kaj je Medveščak tu di je... Zakaj ste uvijek tak kritični? Uostalom, onaj koji prati malo hokej, a ne samo Medveščak zna to. Pogledajte NHL, sve momčadi imaju oscilacije. Pogledajte i KHL... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • sportoz29.11.2013. u 00:24
    Velika razlika u dva dana. Danas s igralo opasno i ubojito, stvaralo šanse i zabijalo golove. Prekjučer hrpa bezopasnih udaraca prema vrataru, valjda u nadi da će mu neki pak ispasti u gol, bez akcije i bez ideje...
    sportoz
  • Obrisan korisnik29.11.2013. u 00:14
    ...i dalje bez tablice
    Obrisan korisnik