Rukomet

Nexe kod Ademara, a Poreč kod Sportinga, žele izboriti grupnu fazu EHF kupa

Mario Katušić • subota, 30.11.2013.
Nexe kod Ademara, a Poreč kod Sportinga, žele izboriti grupnu fazu EHF kupa

Nakon što su, u prvom susretu, svoje današnje protivnike pobijedili rezultatom 34:29, rukometaši našičkog Nexea probat će u Španjolskoj napraviti veliku stvar za hrvatski rukomet. Izbaciti veliko ime kao što je Ademar Leon te izboriti grupnu fazu natjecanja u EHF kupu, odnosno proljeće u Europi. Malo teži posao mogli bi imati rukometaši Poreča, koji su na domaćem terenu odigrali bez pobjednika protiv lisabonskog Sportinga...

Nakon velikog iznenađenja i pobjede od pet pogodaka razlike u prvom susretu, Našičani će pokušati kompletirati to iznenađenje tako da izbore rezultat koji bi im osigurao prolaz dalje. S druge strane nalazi se momčad Ademar Leona. Iako u toj momčadi više nema istaknutih imena svjetskog rukometa, Ademar je sakupio ekipu izuzetno talentiranih mladih rukometaša, od kojih su gotovo svi važniji igrači prošli kroz sve selekcija mlađih kategorija španjolske reprezentacije. Najviše se tu ističe desno krilo Carillo Gutierrez koji igra u sjajnoj formi i ozbiljan je kandidat za reprezentativni poziv, no veoma bitan igrač im je i brazilski reprezentativac Domenech de Almedia koji igra na poziciji kružnog napadača, no mozak njihove igre je iskusni srednji vanjski igrač, 37-godišnji Jorge Garcia Vega.

Rukometaši Nexea vjeruju u svoj prolaz, no pokušati će zaboraviti na rezultat iz prve utakmice, što je potvrdio i njihov trener Zdenko Kordi rekavši: „Mi utakmicu moramo odigrati od nule, što sigurno nije lako za postići, no vjerujem u nas. Gledali smo do sada Ademar nekoliko puta, no druga je slika nakon što smo odigrali s njima. Znamo odakle prijeti najveća opasnost, isto tako znamo koji su naši igrači mogli pružiti više i pokušati ćemo to iskoristiti.“

Rukometaši Poreča, s druge strane, nemaju povoljan rezultat, nakon što su u prvom susretu, pred svojim navijačima, odigrali tek 23:23 protiv lisabonskog Sportinga. Iako u početku bili proglašeni blagim favoritima, Portugalci su ih iznenadili, no Istrani se nadaju da su u prvom susretu izvukli neke pouke, i da će im to iskustvo pomoći da se iz Lisabona vrate uzdignutih ruku.

Susret u Leonu počinje u 18 sati, dok onaj u Lisabonu u 21 i 15, a ulog je zaista velik, jer pobjednik ulazi u grupnu fazu natjecanja EHF kupa, a to znači još šest europskih utakmica, što bi bila velika stvar za hrvatski klupski rukomet.

Foto: RK Nexe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • simba_m30.11.2013. u 22:02
    Jbg, opet tragičan poraz. Svake godine ispadnemo na isti način
    simba_m
  • Obrisan korisnik30.11.2013. u 19:43
    ajmo nexe!
    Obrisan korisnik