Rukomet

Berlinske Lisice u Brestu osigurale nastavak natjecanja u Kupu EHF

Zvonka Keliš • nedjelja, 01.12.2013.
Berlinske Lisice u Brestu osigurale nastavak natjecanja u Kupu EHF

Momčad bjeloruskog Meškov Bresta nakon velike borbe pred svojom pred punom dvoranom Victoria nije uspjela izboriti pobjedu nad njemačkim Lisicama te se plasirati u grupnu fazu natjecanja. Nakon ostvarenih dva pogotka prednosti u prvome susretu Nijemci su u uzvratu bili bolji s golom razlike te su tako osigurali nastavak natjecanja u Europi.

Berlinske Lisice ove su subote u pred prepunom dvoranom u bjeloruskom Brestu te užarenom atmosferom snage odmjerila s domaćinom, ekipom Meškova, u uzvratnome susretu treće runde kvalifikacija Kupa HEF. Nakon slavlja 22:20 na domaćem terenu Nijemci su u Bjelorusiju stigli po potvrdu prolaska u grupnu fazu natjecanja te su nakon velike borbe s novim slavlje, ovoga puta 21:20, uspjeli potvrditi svoj nastavak natjecanja u Europi.

Susret u Brestu biva otvoren vratnicom gostiju na što odgovor odmah ima domaći kapetan Ljubo Vukić kojemu se u odličnom startu pridružuje hrvatski vratar Ivan Pešić, kao i suigrači Domagoj Sršen i Robert Markotić. Hrvatska kolonija u Bjelorusiji naprosto je predvodila svoju ekipu do odličnog vodstva 4:0, dok su Nijemci na svoj prvi pogodak čekali punih šest minuta zahvaljujući još jednom čvrstoj i odličnoj obrani Meškova.

Za 1:4 zabija tada Pavel Horak, a nakon gostujuće minute predaha u hvatanju priključka pridružuju mu se i Frederik Petersen i Jesper Nielsen (4:5). Odličnim se tada pokazuje Oleg Astrashapkin i domaćin čuva prednost od potrebna tri pogotka (8:5). No, vrijeme je tada bilo za buđenje gostujuće momčadi i pet minuta prije kraja susreta rezultat biva izjednačen (9:9) da bi do odlaska na odmor njemačka momčad uspjela i preokrenuti rezultat u svoju korist (12:11).

Uvodne minute nastavka obilježio je David Špiler pogotkom za novo izjednačenje i napetost u dvoboju. Pogodak za pogodak igralo se, naime, sve do ulaska u samu završnicu kada se gostujući rukometaši odvajaju na 18:16. Međutim, trener Željko Babić imao je drugačije planove i njegova se ekipa serijom 4-2 ponovno čini susret neizvjesnim. Goste do novog vodstva potom odvodi Petersen (20:19), dok Vukić vraća nadu svojoj ekipi u onim posljednjim minutama (20:20). No, Fabian Wiede tada postavlja 21:20, Viachaslau Šumak ne uspjela realizirati posljednji pokušaj svoje ekipe za izjednačenje i Nijemci počinju slaviti svoj prolazak u grupnu fazu natjecanja.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Jesper Nielsen sa šest postignutih pogodaka, Pavel Horak dodao je njih četiri, dok se Denis Špoljarić nije upisao u listu strijelaca. Najbolji kod Meškov Bresta bio je David Špiler s pet golova, Robert Markotić je zabio njih tri, a Ivan Karačić i Ljubo Vukić po dva. Domagoj Sršen dodao je jedan gol, dok se David Miličević nije upisao u listu strijelaca.

Kup EHF, 3. runda kvalifikacija:

Prvi susret:
Füchse Berlin - Meškov Brest 22:20

Uzvratni susret:
Meškov Brest - Füchse Berlin 20:21

Foto: bgk-meshkova.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!