Nogomet

Video: Ćorluka strijelac u pobjedi Lokomotiva, Pletikosa i Milić neporaženi protiv CSKA

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.12.2013.
Video: Ćorluka strijelac u pobjedi Lokomotiva, Pletikosa i Milić neporaženi protiv CSKA
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

18. kolo ruskog prvenstva bilo je uspješno za hrvatske igrače. Dvojac u Rostovu je odigrao bez pogodaka protiv moskovskog CSKA dok je Lokomotiv slavio u gostima kod Kubana...

Moskovski Lokomotiv je nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Dinama u prošlom kolu, sada slavio i na gostovanju kod Kubana. Sve je bilo riješeno već u prvih pola sata kada su Moskovljani postigli sva tri svoja pogotka.

Iz opasnih kontranapada su stvarali paniku u domaćim redovima i već u petoj minuti Maicon je doveo goste do prednosti na dodavanje Mbarka Boussoufe.

Deset minuta kasnije gosti već imaju 2:0. Ovaj put je ulogu asistenta preuzeo Samedov koji je dobro ubacio iz prekida za Vedrana Ćorluku, a hrvatski reprezentativac je bio precizan za podizanje vodstva. Bio je to tek drugi pogodak Ćorluke u dresu Lokomotiva, a prvi je zabio još prošle sezone protiv Mordovije iz Saranska.

Domaćin je potpuno potučen nakon pola sata igre. Do visokih 3:0 Lokomotiv su doveli protagonisti prvog pogotka, samo što je sada Maicon uzvratio za asistenciju Boussoufi koji je svladao Belenova.

U nastavku susreta Moskovljani su se zadovoljili s ova tri pogotka i tek u sudačkoj nadoknadi Kuban je smanjio na konačnih 3:1 preko Djibrila Cissea.

U ovoj pobjedi Lokomotiva, Ćorluka je odradio svih 90 minuta.

Svih 90 minuta odigrali su i Stipe Pletikosa i Hrvoje Milić koji su ostali neporaženi s Rostovom na domaćem terenu protiv moskovskog CSKA.

Moskovljani su stigli u naletu i u pobjedničkoj seriji, međutim Rostov je odigrao jako dobru utakmicu i propustio je priliku za pobjedu. Imali su domaćini nekoliko velikih prilika, pogodili su i vratnicu i na kraju nije bilo pogodaka.

Hrvatski internacionalci odradili su vrlo dobar posao u dresu domaćina.

Rusko prvenstvo, 18. kolo:
Rostov - CSKA 0:0
Kuban - Lokomotiv 1:3

Ljestvica:
1. Lokomotiv Moskva 39
2. Zenit 37
3. Spartak Moskva 36
4. CSKA MOskva 34
...
8. Rostov 24
9. Kuban 23
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2013. u 05:52
    Malo se šalim s obzirom na ove zadnje događaje kod nas,ne moraš mi još detalje o Ruskom jeziku objašanjavati,jer ga znam dosta dobro a i o drugim ćirilicama i slavenskim jezicima znam dosta!!A ni Makedonci nemaju slovo Ć a ni Đ,nego imaju svoja slova KJ i GJ,tako da nisi morao biti tako ćirlično... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis03.12.2013. u 03:47
    a zašto bi ćorluki smetala ćirilica? to je jedno pismo, jedan alfabet ... uz to je službeno pismo rusije, nema teorije da bi za domaće tržište netko gurao egzotične kerefeke ... ćirilica ima u svakoj zemlji u kojoj se rabi prilagođen skup znakova / slova, bugarska se razlikuje od srpske, ukrajinska... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik02.12.2013. u 22:10
    A vidim da Ćorluki ne smeta ćirilica,iako mu na Ruskom jeziku krivo piše prezime,jer rusi nemaju slovo ć!Pa piše Čorluka na ćirilici,naravno i zna se :))!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2013. u 22:08
    Pa nisu oni puno promijenili ekipu u odnosu na prošlosezonsku koju je Slaven vodio!!Volio bih da osvoje titulu,iako su na papiru Zenit ,Cska puno kvalitetnij i glavni favoriti za naslov!
    Obrisan korisnik
  • cameosis02.12.2013. u 22:03
    posložio bilić ekipu i sada se isplaćuje nasljedniku.
    cameosis