Rukomet

Zagrebaši protiv Lovćena traže povratak na pobjedničke staze

Zvonka Keliš • utorak, 03.12.2013.
Zagrebaši protiv Lovćena traže povratak na pobjedničke staze
Foto: Davor Sajko

Rukometaši CO Zagreba svega par dana nakon nimalo lakog poraza i lošeg izdanja u Celju okreću se novome dvoboju u SEHA ligi koji im u zagrebačku Arenu dovodi uvijek neugodan crnogorski Lovćen. U sklopu posljednjeg regionalnog kola koji će se tako odigrati podosta ranije, a netom prije dva teška susreta s makedonskim Metalurgom, Zagrebaši će morati dići glave te se na najbolji mogući način vratiti na teren i dokazati kako nisu zaboravili igrati rukomet.

Hrvatski i regionalni rukometni prvak nije imao mnogo vremena za odmor nakon razočaravajuće predstave protekle subote u Celju, naime, netom prije dva nova i itekako neugodna dvoboja s makedonskim Metalurgom očekivao ga je i domaći dvoboj s ekipom Lovćena. Iako se uzvratni regionalni ogled s crnogorskom momčadi trebao odigrati tek u ožujku u onom posljednjem kolu prije samoga Final Foura, susret 18. kola prebačen je u prvi dio sezone te će stoga ljubitelji rukometa ovoga utorka u Areni moći uživati u novom zanimljivom dvoboju.

Zagrebaši ostali i bez Čorića

Nakon što su već na startu sezone imali veliki peh s ozljedama, on se nastavio kako se polusezona bliži kraju, naime, nakon ozljede kružnog napadača Leona Šušnje u subotu se u susretu s Celjem ozlijedio još jedan Zagrebov pivot, mladi Teo Čorić: "Događa nam se to da novi igrači nemaju sreće s ozljedama, Obranović, Šušnja, Brozović, pa sada i Čorić. Malo je igrao, gurnuli smo ga u vatru, napravio je odličan blok, zabio gol i pri padu mu se okrenuo palac i popucali su ligamenti palca desne ruke i opet mu slijedi pauza. Ne znamo koliko će ona trajati, ali ostali smo bez njega. Imamo samo Marića na pivotu te ćemo morati unutar sebe potražiti neko drugo rješenje, da li nekog iz druge momčadi ili unutar prve ekipe to ćemo još vidjeti. Činjenica je da nas opet nema 16 zahvaljujući povredama koje nisu vezane uz fizičku pripremu nego uz splet okolnosti i peh", pojasnio je trener Dvoršek.

Momčad CO Zagreba tako će ovoga utorka na svome terenu pokušati izboriti i desetu pobjedu u SEHA ligi, drugu nad Crnogorcima nakon prvog povijesnog slavlja na Cetinju ove sezone. No, Zagrebašima, koji iza sebe imaju tek jedan regionalni poraz (Meškov Brest), neće biti nimalo lako protiv Lovćena u naletu. Naime, iza momaka Borisa Dvoršeka težak je poraz u Sloveniji, razočaravajuća predstava i uistinu loša igra u susretu sedmoga kola Lige prvaka koji je trebao donijeti povratak na pobjedničke staze u Europi.

No, nakon tek dvije upisane pobjede, kod kuće nad Celjem te u gostima nad St. Petersburgom, CO Zagreb se nije pokazivao u najboljem svjetlu sve do domaćeg ogleda s RN Löwenom koji je ulio pravu malu nadu za završetak europske polusezone u pobjedničkom tonu. Dogodilo se, međutim, suprotno. Hrvatski prvak kući se vratio bez bodova te s petim porazom u skupini A stoga vrijedi vidjeti kako će se nakon svega dva dana Dvoršekovi momci dići i uspjeti pokazati ono što su započeli krajem protekle sezone, a željeli nastaviti u novoj te kako će se mlade uzdanice CO Zagreba vratiti dobroj igri za koju svi znaju da posjeduju.

Netom uoči dvoboja s Lovćenom u zagrebačkoj Areni trener Dvoršek osvrnuo se na još uvijek friški poraz od Celja: "Iza nas je veliko razočaranje u utakmici s Celjem i sada se trebamo vratiti u život. Odmah nakon susreta krenuli smo na posao, u nedjelju smo imali video analizu, u ponedjeljak dva treninga, dakle, pripremamo se dalje, ispravljamo greške i spremamo se za Lovćen. Doma smo apsolutni favoriti, ali treba biti oprezan zbog psihologije nakon poraza u Celju."

Riječ, dvije potom je Zagrebov strateg kazao o samom suparniku njegove momčadi ovoga utorka: "Utakmica na Cetinju bila je dosta teška jer nas je Lovćen iznenadio s obranom 4-2, no, ovoga nas puta ne može iznenaditi tom obranom. Ipak, trebamo biti oprezni. Lovćen cijenimo, dobra je to, disciplinirana i borbena ekipa koja ima dobro lijevo krilo i lijevog vanjskog. Neće nam biti lagano, ali kod kuće smo favoriti, moramo dobiti ovu utakmicu i ona nam mora biti pokazatelj da se vraćamo u život. Momčad smo koja mora pokazivati kvalitetu i koja mora ići dalje."

"Sigurno je da nas očekuje dobra utakmica, no, ne smijemo nikoga podcjenjivati pa tako ni Lovćen. Kada smo igrali kod njih borili su se do samoga kraja stoga vjerujem da će i u Zagreb doći u punom sastavu te da će pružiti maksimalan otpor. Nama će to biti dobra priprema za Metalurg u subotu kada nas očekuje jako teška utakmica", kazao je Zagrebov vratar Filip Ivić koji se potom još kratko osvrnuo na poraz u Celju: "Izgubili smo od Celja, no, moramo skupiti glave i nastaviti trenirati da pokažemo da znamo i možemo igrati. Neće nam biti lako, imali smo tešku utakmicu u subotu, ali moramo se boriti i nastaviti i dalje dobro igrati. Sada nas očekuje Lovćen pa dvije utakmice s Metalurgom te se nadam dobrim dvobojima i uspješnom završetku polusezone."

Iza ekipe crnogorskog Lovćena protekli je mjesec povratak starog trenera Zorana Abramovića na klupu što je, pak, urodilo plodom budući da je ekipa od njegova dolaska upisala slavlje nad Borcem, remi u gostima kod Metalurga te još jedno slavlje, ovoga puta nad Partizanom. Nakon šest upisanih poraza te tek jedne pobjede i neriješenog rezultat do povratka Abramovića novi rezultati zapravo su odlična vijest za crnogorsku momčad koja se sada nalazi u pravom malom naletu te će u Zagrebovu porazu od Celja i laganome padu zasigurno tražiti motiv više kako bi i u Zagrebu možda polučila dobar rezultat.

Na Cetinju se u sklopu devetoga kola odvijala uistinu velika borba u kojoj su na strani domaćina prednjačili vratar Borilović, kao i njegovi suigrači Drašković, Achruk i Popović stoga vrijedi vidjeti tko će se nakon minimalnog poraza u Crnoj Gori (34:35) ovoga puta istaknuti u redovima Lovćena te što su isti pripremili za nov ogled s aktualnim regionalnim prvakom.

Zagrebaši će, pak, morati skupiti svoje glave, posložiti svoje redove što je više moguće i iskoristiti ovaj gust raspored kako bi se što prije vratili na pobjedničke staze, ali i prije svega dobroj igri koja im nije nepoznata, upravo suprotno. Jer nakon Lovćena u zagrebačku Areni stiže Metalurg Line Červara koji će hrvatskim i regionalnim prvacima samo dodatno otežati posao kod kuće, a posebice tjedan dana kasnije u svojoj dvorani Boris Trajkovski.

Susret 18. kola SEHA lige između CO Zagreba i Lovćena u zagrebačkoj Areni počinje u 18 sati.

Regionalna liga (M)

  • Rezultati
  • Ljestvica

18. kolo

RK Zagreb38:27Lovćen Cetinje
Metalurg Skoplje29:27Vojvodina
Nexe Našice29:29Meškov Brest
Borac Banja Luka20:26Vardar Skoplje
Partizan28:32Prešov
1Prešov 18605:493+11245
2RK Zagreb 18567:497+7040
3Vardar Skoplje 18529:459+7037
4Meškov Brest 18496:461+3537
5Metalurg Skoplje 18463:441+2228
6Nexe Našice 18511:499+1224
7Vojvodina 18460:497-3721
8Borac Banja Luka 18428:528-10015
9Lovćen Cetinje 18460:553-9311
10Partizan 18430:521-916

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!