Nogomet

PSG-u gori pod petama, Roma traži bolju formu, Everton stiže na Emirates

Sportnet • petak, 06.12.2013.
PSG-u gori pod petama, Roma traži bolju formu, Everton stiže na Emirates
Foto: EPA

U očekivanju novog nogometnog vikenda, momčadi Starog kontinenta utvrđuju gradivo i pripremaju se za svoje duele. Pogledajte na što valja obratiti pozornost i koje utakmice ne smijete propustiti.

Treće kolo u samo tjedan dana odigrat će engleski prvoligaši, a najveću pozornost ove će nedjelje privući derbi na Emiratesu, gdje vodeći Arsenal dočekuje sjajni Everton. Gosti s Goodison Parka prije samo nekoliko dana izborili su veliku pobjedu na Old Traffordu i puni samopouzdanja stižu u London, no niti Topnicima ove sezone ne nedostaje vjere u vlastite mogućnosti.

Iako je izgubio tek prvu utakmicu nakon niza od 12 bez poraza, Manchester United i dalje nema igru i muči se bez obzira na protivnika. Nakon neugodnog i neočekivanog poraza od Evertona ostaju na Old Traffordu, gdje će ugostiti Newcastle i nadati se povratku na pobjedničke staze.

Izostanak Daniela Sturridgea iz napada Liverpoola nije se osjetio sredinom tjedna, kad je raspoloženi Luis Suarez četiri puta pogađao mrežu Norwicha. Redsi i ovoga vikenda ostaju kod kuće i dočekuju West Ham, dok će Chelsea nakon dramatičnog gostovanja u Sunderlandu još jednom u goste, ovoga puta na bučnu Britanniju. Obećava i susret u Southamptonu, gdje Dejan Lovren i društvo imaju težak posao protiv Manchester Cityja.

Nakon odličnog ulaska u sezonu, Roma je u posljednja četiri kola zaredala s neriješenim utakmicama, te prepustila prvo mjesto Juventusu koji je u seriji pobjeda. Juve će otvoriti kolo kod Bologne, a Roma će u prvoj nedjeljnoj utakmici odigrati derbi s Fiorentinom koja je na petom mjestu.

Napoli će se nadati posrtanju vodećeg dvojca, na trećoj je poziciji i želi se još i više približiti prvom mjestu. U nedjelju će na domaćem travnjaku igrati protiv Udinesea. U borbu za vrh želi se uključiti i Inter koji je na četvrtom mjestu, a zatvorit će kolo u utakmici s Parmom.

Milan će imati priliku popraviti svoje bodovno stanje protiv Livorna koji ima tri poraza u nizu. U preostalim susretima momčadi iz sredine tablice pokušat će međusobno preskočiti jedni druge i približiti se "gornjem domu" prvenstva.

Iznenađujućim porazom PSG-a od Eviana sredinom tjedna francusko nogometno prvenstvo postalo je zanimljivije. Parižani sada imaju samo bod više od Lillea, a dva od Monaca. Kako ne bi došlo do novih promjena na vrhu tablice, Ibrahimović, Cavani i društvo morat će se pobrinuti pobjedom protiv posljednjeplasiranog Sochauxa na Parku prinčeva.

Lille je u utorak u zadnjim trenucima uspio pobijediti Marseille i potpuno se približio PSG-u, a novi težak zadatak očekuje ga protiv Bordeauxa koji je u zadnje tri utakmice osvojio sedam bodova i polako se diže, što u formi, što na tablici. Marseille je, pak, porazom u Lilleu praktički otpao iz borbe za naslov, no u derbiju kola mora obraniti svoju poziciju od Nantesa koji stiže na Velodrome.

Sličan posao kao što ima PSG očekuje i Monaco. Klub iz kneževine na svom stadionu dočekuje Ajaccio koji se nalazi na predzadnjem mjestu, a hrvatski vratar Subašić će pokušati sačuvati svoju mrežu netaknutom i četvrtu utakmicu zaredom. Prekid niza od tri susreta bez pobjede Lyon će tražiti na gostovanju kod Bastije.

Nakon odrađenih obveza u DFB-Pokalu nogometaši se u Njemačkoj vraćaju svojim standardnim obvezama. Ivo Iličević zabio je za prolaz HSV-a protiv Kölna, a sada će zajedno s Badeljom pokušati do bodova protiv Augsburga, koji je u dosadašnjem natjecanju osvojio bod više od njih. Ivica Olić bio je ponovno junak Vukova, ovog puta u Kupu prije nekoliko dana, a očekuje se kako će zajedno s Perišićem nastaviti niz bez poraza Wolfsburga i u Freiburgu, koji ove sezone igra izuzetno promjenljivo i koji se nalazi u opasnoj zoni.

Mandžukić s Bayernom gostuje u Bremenu kod Werdera, gdje će pokušati produljiti svoj niz uzastopnih pobjeda te tako sačuvati bodovnu prednost ispred upornog Bayera, koji je nakon iznenađenja u Braunschweigu ponovno u pobjedničkoj seriji, ali ovog vikenda odlazi na gostovanje u Dortmund.

Hyypiä će pokušati složiti taktiku kojom će iznenaditi Crno-žute, pošto Klopp i dalje ima problema oko sastavljanja posljednje linije obrane, a sada će mu u vezi nedostajati i Reus te možda i Sahin. Zanimljivo će biti i u Mönchengladbachu, gdje će Borussia protiv velikih rivala iz Gelsenkirchena nastojati produljiti svoj niz od pet uzastopnih pobjeda protiv Schalkea koji je u posljednja četiri kola ima tri pobjede i remi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.12.2013. u 11:16
    tiplefer ili u Italiji počnu sve tekme u ponoć?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2013. u 19:44
    Nadam se da ćete dodati i EPL...
    Obrisan korisnik