Košarka

Rimac: "Ako nema koncentracije, potrebno je više želje, a to nam je nedostajalo"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • nedjelja, 08.12.2013.
Rimac: "Ako nema koncentracije, potrebno je više želje, a to nam je nedostajalo"
Foto: Kristijan Komarica

Cibona je propustila priliku za potpuno hvatanje priključka s vrhom ljestvice ABA lige. Vukovi su u 11. kolu kod kuće izgubili od Igokee i time ostali najmanje jednu pobjedu iza vodećeg trojca, Crvene zvezde, Cedevite i Partizana, a kada će i u kakvom sastavu imati priliku nadoknaditi propušteno, sada ne može znati baš nitko. I dalje u problemima s plaćama koje se duguju, svlačionica je nemirna, a Andrija Žižić potvrdio je da je povukao prvi potez...

Cibona je u nedjelju predvečer bila u lovu na petu uzastopnu pobjedu u ABA ligi, no šansa na domaćem parketu nije bila iskorištena kako se Slaven Rimac nadao. Vukovi su pali u dvoboju s Igokeom, s 82:74 za goste iz Aleksandrovca, a osim poraza, brigu predstavlja i što je Andrija Žižić zatražio raskid ugovora, što je u kratkom razgovoru s novinarima potvrdio poslije utakmice.

Kako je Žižić pojasnio, iz Cibone mu se ne ide i za sada nema ponudu za koju bi se reklo da je jako opipljiva, ali zanimanje postoji, pa više ne kani dugo čekati. Ako u klubu žele da povuče zahtjev za raskidom ugovora, dao je rok do srijede da dobije barem dio onoga što mu se duguje, a u Žižićevu slučaju, dugovi su i iz prošle sezone.

S obzirom na to da mu je momčad izgubila, Slavenu Rimcu ne trebaju dodatne brige, ali nije bježao od onoga što bi se moglo dogoditi s prvim centrom njegove momčadi. "Iz razgovora s njim znam da je poslan papir za raskid, taj problem plaćanja postoji", kazao je trener o "slučaju Žižić".

Opisujući ono što se zbivalo na parketu, Rimac je žalio zbog poraza u utakmici u kojoj se očekivalo puno više. "Žao mi je jer bismo ovom pobjedom napravili dobar korak prema onom što su nam bili ciljevi prije sezone, a pričali smo o borbi za Final Four. S ovime smo napravili veliki korak unazad", osvrnuo se trener Vukova, uz čestitku gostima na pobjedi.

"Otvorili smo utakmicu s 0:8, bez faula, s tri zicera u reketu. Dogodilo se sve ono što nismo željeli da se dogodi", nastavio je Rimac: "Osim u jednom trenutku u drugoj četvrtini, nisam imao osjećaj da možemo uhvatiti pozitivni ritam, stalno se išlo tako da krenemo, pa stanemo. Šteta, iza dvije gostujuće pobjede mogli smo uhvatiti priključak."

Cibonin trener je u prvoj reakciji poslije poraza spomenuo i nedostatak želje, pa pojasnio na što misli: "Potrebni su i koncentracija i želja. Ako je manjak koncentracije, onda treba više želje."

"Upozoravali smo na taj pick&roll, pa neka zabiju trice, ako mogu. No, opet je palo puno zicera", dodao je Rimac, ističući da je neke stvari mogao napraviti i drugačije. Davor Kus igrao je samo u drugom poluvremenu i napadački bio dobar, dok Marko Jagodić-Kuridža ovog puta nije dobio puno minuta, iako je sa slabijim izdanjem Andrije Žižića za to bilo prostora.

"Ova petorka je dobivala neke utakmice, pokušao sam s njima, nije bilo dobro. Sada kada pogledam, puno stvari bih napravio drugačije, sigurno se moglo i drugačije rotirati. Danas sam odlučio ovako, nije ispalo dobro", zaključio je Cibonin trener.

Milutin Latinčić, čovjek na klupi gostiju iz Aleksandrovca, bio je puno sretniji. "Ispunili smo većinu zadataka, a osnovni je bio da uvedemo Cibonu u igru 'pet na pet' i da se igra na mali broj poena", kazao je Latinčić.

"Prvo poluvijeme je dosta odredilo utakmicu. Igrali smo poziciono, kada se igra na više napada Cibona se puno bolje snalazi. Veći dio utakmice smo to dobro odradili, a s par raspoloženih igrača u napadu, mislim da smo zasluženo pobijedili", dodao je Igokein trener.

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

11. kolo

Široki Brijeg67:63 *MZT Skoplje Aerodrom
Budućnost VOLI64:60Cedevita
Radnički84:77Krka
Szolnoki Olaj76:71Partizan
Cibona74:82Igokea
Petrol Olimpija88:75Mega Basket
Crvena zvezda82:69Zadar
1Crvena zvezda 224+282
2Cedevita 197+115
3Partizan 188+160
4Cibona 179+82
5Budućnost VOLI 1511+64
6Igokea 1313-78
7Krka 1214+5
8MZT Skoplje Aerodrom 1214-4
9Mega Basket 1214-11
10Petrol Olimpija 1115-16
11Radnički 1016-122
12Szolnoki Olaj (-1)818-134
13Zadar 719-180
14Široki Brijeg 620-163

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2013. u 08:18
    Ako im ode Žižić - F4 ABA lige mogu odma zaboraviti. Planinić od silne borbe za poziciju pod košem zaboravi na igru i loptu... Gordić i Gibson su majstori. Igraju najjednostavnije.
    Obrisan korisnik
  • LazialZD08.12.2013. u 22:49
    A da nije Zadar taj klub koji potajno vrbuje Žižu, dobro bi nam došlo mišića ispod koša jer ko zna ka će Ive biti 100% spreman ali što se plaćanja i redovnih plaća tiće e tu su Zadar i Cibona bratski klubovi tako da ipak lipo je sanjati :D
    LazialZD