Rukomet

Kielce predvođeno Aguinagaldeom i Štrlekom očitalo rukometnu lekciju Gornik Zabrzeu

Zvonka Keliš • nedjelja, 08.12.2013.
Kielce predvođeno Aguinagaldeom i Štrlekom očitalo rukometnu lekciju Gornik Zabrzeu

Momčad poljskog Kielcea u nedjelju je, ponovno na gostujućem terenu, upisala nadasve uvjerljivo slavlje u domaćoj PGNiG Superligi. Bolja je s 15 pogodaka razlike bila od ekipe Gornik Zabrzea, a u njenom slavlju su se posebice istaknuli Julen Aguinagalde i Manuel Štrlek.

Poljski prvak ne staje s odličnim predstavama u domaćoj PGNiG Superligi. Naime, nakon nekoliko uzastopnih i neugodnih poraza u Europi vrijeme je bilo da se rukometaši Kielcea okrenu domaćem prvenstvu u kojem održavaju stopostotni učinak uz vrlo dobre igre i uvjerljive rezultate. Tako je stoga bilo i u 12. kolu u sklopu kojeg je treća momčad Europe upisala itekako uvjerljivo gostujuće slavlje nad ekipom Gornik Zabrzea.

Susret lijepo otvara Karol Bielecki pogotkom za uvodnih 1:0 na što odgovor odmah nudi Mariusz Jurasik. Uslijedila je potom sjajna gostujuća serija za odvajanje na 6:1 u kojoj se odličnima pokazuju Julen Aguinagalde, Manuel Štrlek te ponovno Bielecki. Do odlaska na odmor gosti samo pune mrežu domaćina i povisuju svoju prednost na 20:10 na poluvremenu.

Nastavak susreta donio je nešto ravnopravniju igru u kojoj put do gostujuće mreže pronalaze i preostali Hrvati na radu u poljskom Kielceu pa tako Denis Buntić i Ivan Čupić povisuju vodstvo svoje momčadi na 30:16, a svoj doprinos daje i tada raspoloženi vratar Venio Losert obranama čak tri sedmerca. Do samoga kraja gostujuća momčad povisuje svoju prednost na konačnih +15 (35:20).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Julen Aguinagalde sa šest postignutih pogodaka, Manuel Štrlek je dodao njih pet, a Ivan Čupić dva. Denis Buntić zabio je jedan gol, dok se Željko Musa nije upisao u listu strijelaca. Najbolji kod Gornik Zabrzea bili su Mariusz Jurasik i Bartlomiej Tomczak s po četiri gola.

Poljsko rukometno prvenstvo, 12. kolo:
Gornik Zabrze - Vive Targi Kielce 20:35

Foto: www.vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!