Rukomet

Zrnić i Kević sjajni u slavlju Wisle Plock nad ekipom Glogowa

Zvonka Keliš • utorak, 10.12.2013.
Zrnić i Kević sjajni u slavlju Wisle Plock nad ekipom Glogowa
Foto: EPA

Momčad Wisle Plock u sklopu 12. je kola domaće PGNiG Superlige upisala odličnu i uvjerljivu pobjedu nad ekipom Chrobry Glogowa koja se s poljskim viceprvakom uspjela nositi tek u uvodnim minutama dvoboja. Na putu ka novome slavlju nakon neriješenog rezultata ostvarenog u proteklome kolu Wislu su predvodili hrvatski rukometaši Zrnić i Kević.

Nakon što su u prethodnome kolu PGNiG Superlige podijelili bodove s ekipom Kwidzyna vrijeme je ovoga ponedjeljka bilo da rukometaši poljskog viceprvaka upišu i novo slavlje u domaćem prvenstvu. Nakon zanimljivih 60 minuta igre Wisla je tako osigurala sigurnu gostujuću pobjedu nad Chrobry Glogowom.

Gosti susret otvaraju sa sva tri Hrvata u početnom sastavu te itekako raspoloženi i efikasni u napadu bivaju od prve minute dvoboja, no obrana ovoga puta nije bila na najvišoj razini stoga nakon deset minuta igre gostujuća momčad osigurava minimalno vodstvo 7:6. Uveo je tada gostujući trener Manolo Cadenas među Wisline vratnice Marcina Wicharyja, umjesto hrvatskog vratara Marina Šege, a isti odmah upisuje dvije uzastopne obrane koje Ivan Nikčević i Muhamed Toromanović pretvaraju u lake pogotke za vodstvo 9:6. Do odlaska na odmor Wisla povećava svoje vodstvo na 18:12 da bi u samoj završnici prvoga dijela domaćin ipak smanjio svoj zaostatak na minus tri (15:18).

Uvodne minute nastavka pripale su domaćoj momčadi koja se vrlo brzo približava svome suparniku koji se potom ipak budi, biva sve čvršći u obrani te se s pet uzastopnih pogodaka odvaja na sigurniju prednost. Razbranio se tada i Wichary među gostujućim vratnicama i deset minuta prije samoga kraja gostujući se rukometaši odvajaju na odličnih +8 (28:20). Do isteka 60. minute trener Cadenas dao je priliku svim svojim igračima koji na koncu postavljaju Wislinu pobjedu 32:24.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Vedran Zrnić s osam postignutih pogodaka, dok su Janko Kević i Ivan Nikčević zabili po šest golova.

Poljsko rukometno prvenstvo, 12. kolo:
Chrobry Glogow - Wisla Plock 24:32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!