Rukomet

Mađarska teško s Tunisom, Španjolska do prvih bodova preko Poljske

Jelena Bagarić • ponedjeljak, 09.12.2013.
Mađarska teško s Tunisom, Španjolska do prvih bodova preko Poljske
Foto: EPA

Nakon što su imale nedjelju slobodnu, reprezentacije u skupinama C i D u ponedjeljak su odigrale svoje utakmice drugog kola. Niti u jednoj utakmici nije bilo iznenađena budući da su sve favorizirane reprezentacije slavile.

Skupina C – Zrenjanin (Kristalna dvorana)

Paragvaj – Angola 12:37 (7:18); Španjolska – Poljska 26:20 (11:11); Argentina – Norveška 18:37 (9:15)

U prvoj utakmici dana skupine C, Angola je imala lak posao protiv slabašnog Paragvaja. U jednosmjernoj utakmici Angolu je s devet pogodaka predvodila Natalia Bernardo, a vratarka Teresa Almeida skupila je 11 obrana. Polovinu pogodaka Paragvaja postigla je Maria Gomez.

Nakon odlične utakmice protiv Norveške, Španjolke su preko Poljske upisale svoju prvu pobjedu. U prvom dijelu utakmica je bila izjednačena, no u nastavku su Španjolke slomile otpor Poljakinja i zasluženo slavile Silvia Navarro obranila je 12 lopti, a u igri se istakla Alexandrina Cabral koja je postigla osam pogodaka. U redovima Poljske po četiri pogotka postigla su Iwona Niedzwiedz, Karolina Kudlacz i Kinga Byzdra.

Bez ikakvih problema do nove je pobjede došla Norveška koja se lako obračunala s Argentinom koja nije imala nikakve šanse protiv braniteljica naslova. Šest pogodaka za Norvešku postigla je Ida Alstad, a na vratima je 15 obrana skupila Silje Solberg. Argentinu je s četiri pogotka predvodila Luciana Mendoza.

Skupina D – Novi Sad (Spens)

Tunis – Mađarska 24:26 (15:15); Češka – Njemačka 32:37 (13:17); Australija – Rumunjska 13:32 (7:16)

U prvom kolu mučile su se sa Češkom, a reprezentativke Mađarske teško su izborile i pobjedu protiv Tunisa. Na poluvremenu je rezultat bio izjednačen, no kvaliteta Mađarske tek je na kraju "isplivala" pa su ipak slavile s minimalnom razlikom. Zsuzsanna Tomori i Anita Görbitz s po šest pogodaka bile su najraspoloženije u redovima Mađarske, dok je Tunis predvodila Maroua Dhaouad sa šest postignutih pogodaka.

Najkvalitetniju utakmicu u drugom kolu skupine D odigrale su Češka i Njemačka. Iako su prikazale dobru igru, Čehinje nisu mogle pronaći način da zaustave raspoloženu Njemicu Susann Müller koja je neumoljivo zabijala. U konačnici je postigla 11 pogodaka iz 14 pokušaja. S češke strane odličan dan imala je Iveta Luzumova koja je zabila devet pogodaka iz devet pokušaja.

Definitivno je najlakši posao imala Rumunjska koja se lako obračunala s reprezentacijom Australije. Neiskusne Australke nisu imale šanse protiv Rumunjki koje je sa sedam postignutih pogodaka predvodila Georgiana Ciuciulete. Kod Australije se kao i u prvoj utakmici protiv Njemačke istakla Sally Potocki koja je postigla pet pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!