Rukomet

Onesta na pripreme pozvao 20 igrača, najiskusnijem dvojcu poseban tretman

Mihaela Bradovski • srijeda, 11.12.2013.
Onesta na pripreme pozvao 20 igrača, najiskusnijem dvojcu poseban tretman
Foto: EPA

Europsko rukometno prvenstvo polako je vidljivo na horizontu i nešto više od mjeseca dana do njegova početka polako se objavljuju popisi igrača reprezentacija sudionica. U srijedu ujutro svoj je popis objavio i francuski izbornik Claude Onesta. Na popisu se nalazi 20 imena plus najiskusniji dvojac čiji je oporavak na promatranju...

Francuski stručni stožer odlučio je na svoj prvotni popis uvrstiti 20 igrača na koje računa u pripremnom razdoblju za Europsko prvenstvo u siječnju u Danskoj.

Poseban status imaju vratar Thierry Omeyer (operiran lakat) i kapetan Jérôme Fernandez (ozljeda šake) čije će faze oporavka biti na promatranju. Claude Onesta i ostatak struke Les Bleusa nadaju se kako će spomenuti dvojac do objave konačnih popisa biti u optimalnom stanju te da će se u konačnici naći u kadru 16-orice igrača koji će otputovati u Dansku.

Za razliku od Omeyera i Fernandeza, zbog ozljeda zadobivenih ove jeseni iz konkurencije su definitivno otpali Bertrand Gille i Xavier Barachet, dok su novija lica na popisu Dunkerqueov dvojac Benjamin Afgour i Pierre Soudry te vratar Fenixa Wesley Pardin.

Osim što je otkrio s kojim snagama kreće u pripremno razdolje, Onesta je objavio i detaljan plan priprema. Francuski rukometaši okupit će se 27. prosinca. Prva faza priprema bit će odrađena u Capbretonu, a nastavak slijedi 2. siječnja.

Dva dana kasnije Francuska će u Parizu, u drugoj fazi Zlatne lige odmjeriti snage s Katarom (17 sati), 5. siječnja s Danskom (17 sati), a turnir će zaključiti dvobojem protiv Norveške 7. siječnja s početkom u 18.30. Odlazak u Dansku planiran je za 11. siječnja.

Francuski popis:
Vincent Gérard (Dunkerque), Cyril Dumoulin (Chambéry), Wesley Pardin (Fenix Toulouse), Igor Anić (Cesson-Rennes), Daniel Narcisse (PSG), Guillaume Joli (Dunkerque), Kévynn Nyokas (Chambéry), Samuel Honrubia (PSG), Nikola Karabatić (Barcelona), Mathieu Grébille (Montpellier), Kentin Mahé (HSV), Timothey N’Guessan (Chambéry), William Accambray (Montpellier), Luc Abalo (PSG), Cédric Sorhaindo (Barcelona), Michaël Guigou (Montpellier), Luka Karabatić (Aix en Provence), Benjamin Afgour (Dunkerque), Valentin Porte (Fenix Toulouse), Pierre Soudry (Dunkerque)
Thierry Omeyer (Montpellier), Jérôme Fernandez (Fenix Toulouse)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 20:15
    pa naravno jos nisu tako poznati ali kako vidim igraju po jakim klubovima ala hsv,chambery,montpellier i tako dalje...cek jel ono goljun na slici?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 17:56
    I dalje su to Francuzi... Nyokas, Grébille, Mahé, N’Guessan su mladi igrači i malo manje poznati, ali su i više nego odlični i siguran sam da će odlično zamjenit staru gardu. Upravo me njih jako strah jer imaju dosta izmijenjen roster, a to može biti veliki problem kad imamo ovako retardiranog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 17:11
    Nemaju više Dinarta,a to je nenadoknadivo izgubiti vjerovatno najboljeg rukometnog defanzivca ikada za bilo koji tim pa i za Francuze!Slažem se da je Goluža kreten i podobnik jer je član znamo koje političke opcije!To sam rekao i ponavljam sve osim medalje na EP je ravno katastrofi za nas,pa bili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 16:26
    individualno nismo bas puno jaci ako uopce jesmo a to treba tek vidjeti,a za trenera se slazem imamo idiota na klupi pa su takvi i rezultati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 11:48
    Igrački gledano slabiji su individualno od nas, ali zbog kvalitetnog trenera nadoknađuju taj individulani manjak kad igraju protiv naših, jer mi umjesto da imamo stručnjaka na klupi imamo potpunog nesposbnjaka.
    Obrisan korisnik