Rukomet

Srbija slavila protiv Danske, Francuskoj triler protiv Crne Gore

Jelena Bagarić • srijeda, 11.12.2013.
Srbija slavila protiv Danske, Francuskoj triler protiv Crne Gore
Foto: EPA

Peti dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Srbiji donio je nekoliko zanimljivih ogleda. Domaća reprezentacija Srbije u Nišu pobijedila je u derbiju protiv Danske i time se vratila na pobjednički kolosijek. U Beogradu su pak derbi skupine A odigrale Francuska i Crna Gora. U toj dramatičnoj utakmici ipak je slavila Francuska i napravila korak prema prvoj poziciji u toj skupini.

Skupina A – Beograd (Pionir)

Dominikanska Republika – Južna Koreja 20:51 (8:27); Nizozemska – DR Kongo 33:21 (18:11); Francuska – Crna Gora 17:18 (6:8).

Južna Koreja prva je reprezentacija koja je na turniru u jednoj utakmici postigla preko 51 pogodak. Dominikanska Republika bila je ta koja je pretrpjela ovaj veliki poraz od izuzetno raspoloženih Korejki. Posebno se istakla Jinyi Kim koja je postigla devet pogodaka, dok je za Dominikansku Republiku šest upisala Carolina Lopez.

Ne baš toliko dominantnu pobjedu kao Koreja, upisala je Nizozemska koja se vrlo lako obračunala s reprezentacijom Demokratske Republike Kongo. Nizozemke je su sa po pet postignutih pogodaka predvodile Debbie Bont, Lois Abbingh i Estavana Polman. Kod DR Konga još je jednom bila najbolja Christianne Mwange Mwasesa koja je postigla osam pogodaka.

Večernji termin u Pioniru bio je rezerviran za derbi između Francuske i Crne Gore. U ovoj utakmici s malo pogodaka u triler završnici ipak je slavila Francuska pogotkom Mariame Signate. Crna Gora bolje je odigrala prvi dio susreta i početak drugog, no u posljednjih 15 minuta teško su zabijale pogotke te su dopustile Francuskoj da se priključi te izjednači. Sedam minuta prije kraja Crna Gora povela je s 15:16, ali do kraja više nisu zabile. Prvo je zabila Gnonsiane Niombla, a zatim 20 sekundi prije kraja Signate. Crnogorke su imale napad za izjednačenje, no Amandine Leynaud obranila je udarac Katarine Bulatović koja je nakon tog šuta nezgodno pala, te je dvoranu napustila na nosilima. Po tri pogotka za Francusku postigle su Signate, Niombla i Lacabere, dok je s pet pogodaka kod Crne Gore najefikasnija bila Jovanović.

Skupina B – Niš (Čair)

Brazil – Japan 24:20 (12:8); Alžir – Kina 25:27 (14:15); Srbija – Danska 23:22 (12:12)

Japan čini se nikome nije laka prepreka budući da su se rukometašice Brazila danas morale pomučiti da dođu do nove pobjede. Iako su konstantno vodile, pritisak Japanki niti u jednom trenutku nije popuštao. Pobjeda je ipak očekivano otišla na stranu Brazilki koje je predvodila Alexandra Nascimento koja je postigla pet pogodaka, dok se kod Japan istakla Yuki Tanabe s četiri postignuta pogotka.

Derbi začelja skupine B odigrale su reprezentacije Alžira i Kine. Iako su Alžirke veći dio susreta vodile, Kineskinje su oba puta pred sam kraj poluvremena, ali i utakmice, uspjele okrenuti rezultat i u konačnici slaviti. Definitivno najbolja Kineskinja u ovom susretu bila je Shuhui Wang koja je postigla čak 13 pogodaka. Kod Alžira se ponovo istakla Nabila Tizi sa sedam postignutih pogodaka.

Srbija se nakon poraza od Brazila malo trgnula i pred svojom publikom došla do pobjede protiv neugodne Danske. U ovu veoma izjednačenu utakmicu bolje su ušle Dankinje koje su i kontrolirale veći dio prvog poluvremena, no kraju je ipak rezultat bio izjednačen. U nastavku su se ekipe izmjenjivale u vodstvu, no u posljednjih desetak minuta Srbija je prešla u vodstvo od tri pogotka. Međutim, do kraja su zabile samo jedan pogodak, dok je Danska ubilježila tri, no i to je bilo dovoljno za minimalnu pobjedu i slavlje Srbije u Čairu. Kapetanica Andrea Lekić sa šest postignutih pogodaka bila je najbolja u redovima Srbije, dok su se kod Danske istakle Maria Fisker i Lousie Katharina Burgaard sa po četiri postignuta pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.12.2013. u 02:01
    popravite rezultat Francuske - Crne Gore.
    narada108