Košarka

Curry za pobjedu Warriorsa nad Dallasom, pobjeda New Yorka

Filip Han • četvrtak, 12.12.2013.
Curry za pobjedu Warriorsa nad Dallasom, pobjeda New Yorka
Foto: EPA

Uzbudljivu utakmicu odigrali su Golden State Warriorsi i Dallas Mavericksi u kojoj je pobjednika na kraju odlučio Stephen Curry svojim šutom u posljednjim sekundama. Doc Rivers kao gost se vratio u Boston i odnio pobjedu sa svojim LA Clippersima, Spursi i Thunder upisali su rutinske pobjede, Minnesota je dostigla visoki zaostatak i pobijedila, a i New York i Utah bili su uspješni...

Prvu utakmicu dana odigrali su Orlando i Charlotte. Magic je upisao pobjedu i prekinuo niz od šest uzastopnih poraza. Orlando je napravio razliku početkom treće četvrtine zahvaljujući seriji od šest poena Victora Oladipa. On je na kraju završio utakmicu s deset poena. Prvi strijelac kod pobjednika bio je Glen Davis sa 17 koševa čemu je dodao i 12 skokova, Aaron Afflalo je zabio 16 uz pet asistencija. Kod Bobcatsa Gerald Henderson zabio je 12, Josh McRoberts 11.

Orlandu je ovo bila sedma pobjeda sezone, uz to ima i 15 poraza. Charlotte je na omjeru 10:12.

Stephen Curry bio je junak u Oaklandu u utakmici protiv Dallas Mavericksa. Curry je zabio šut za pobjedu sa sekundom i pol do kraja utakmice čime je donio Warriorsima 13. pobjedu sezone, izjednačivši tako omjer (13:10) s Dallasom i preskočivši ga na osmom mjestu Zapada. Curry je bio odličan u cijeloj utakmici, zabio je ukupno 33 poena, imao je i deset asistencija, no i osam izgubljenih lopti. Izgubljene lopte mučile su Golden State na samom početku utakmice što je uzrokovalo Dallasovo odvajanje, no na kraju su uspjeli dostići zaostatak i pobijediti.

Uz Curryja, Harrison Barnes je zabio 17 koševa, a David Lee 15 uz 11 skokova. Andrew Bogut imao je samo šest poena, no bio je dominantan u skoku s ukupno 18 uhvaćenih lopti. Kod Mavsa po 21 poena zabili su Dirk Nowitzki i bivši Warrior Monta Ellis koji je promašio šut za pobjedu u napadu prije Curryjevog. Jose Calderon dodao je 18 koševa i pet asistencija.

LA Clippersi stigli su u Boston, te u TD Garden vratili Doca Riversa, po prvi put na protivničkoj klupi. Ispunjene tribine dočekale su ga uz gromoglasnu dobrodošlicu, a Rivers je nakon utakmice izjavio: "Bilo je lijepo. Dobrodošlica me nije iznenadila, jer jednostavno znam da su to takvi navijači. I stvarno im želim sve najbolje u nastavku sezone."

Rivers i Clippersi nisu dozvolili da srdačna dobrodošlica uzrokuje poraz. Utakmica je bila u egalu sve do kraja posljednje četvrtine, a tada je dvije trice povezao Jamal Crawford i napravio razliku za miran završetak utakmice. Crawford je na kraju završio s 21 poenom, 22 uz devet asistencija imao je Chris Paul, što je bio tek četvrti put ove sezone da Paul nije ostvario double-double. Celticse je predvodio Jeff Green s 29 koševa, a Jordan Crawford zabio je 20.

Bila je to 15. pobjeda sezone za Clipperse, uz to imaju osam poraza. Trenutno su četvrti na Zapadu. Boston ima deset pobjeda, te 14 poraza, ali i uz taj omjer oni su četvrti na Istoku.

U derbiju zapada između OKC Thundera i Memphis Grizzliesa nije bilo previše neizvjesnosti. Thunder je do poluvremena uspio napraviti razliku od 15 poena, a u druge dvije četvrtine klupa je odradila dobar posao omogućivši glavnim igračima da se odmore. Russel Westbrook tako je za samo 27 minuta imao 17 koševa, uz devet asistencija i šest skokova. Kevin Durant je zabio 18, a isto toliko je zabio i rookie Jeremy Lamb, što mu je učinak dosadašnje karijere. Memphis je predvodio Mike Conley s 20 poena i devet asistencija, Zach Randolph zabio je 17 uz osam skokova.

Thunder je upisao 11 pobjeda u zadnjih 12 susreta, a ukupan omjer iznosi 17:4 što ih svrstava na treće mjesto Zapada. Memphis ima omjer 10:11 i posljednji je u diviziji Southwest.

San Antonio Spursi nisu imali nikakvih problema u utakmici s Milwaukee Bucksima u gostima. Spursi su na samom početku napravili razliku koju više nisu ispustili, a u jednom trenutku ona je iznosila čak 38 poena. Konačan rezultat iznosi 109:77, a Spurse je predvodio Tim Duncan pruživši predstavu iz svojih najboljih dana s 21 poenom i 16 skokova uz šut 9/12. Tony Parker zabio je 15 uz pet asistencija, Kawhi Leonard dodao je 13. Kod Bucksa Nate Wolters zabio je 18 koševa uz sedam asistencija, 15 je dodao Giannis Antetokounmpo. Zanimljivo je da nitko iz početne petorke Bucksa nije imao dvoznamenkast broj poena.

Spursi su drugi na Zapadu s omjerom 17:4, Milwaukee ima 5:17 i pretposljednja su momčad lige.

Minnesota je rano pala u zaostatak u utakmici protiv 76ersa. Philadelphia je na kraju prvih 12 minuta vodila s 19 razlike, na poluvremenu je razlika iznosila 13 razlike. Wolvesi su se probudili u trećoj četvrtini, a izjednačenje je donio dvije minute prije kraja treće dionice Ricky Rubio tricom. U posljednjoj četvrtini Minnesota je napravila razliku ponajviše zahvaljujući Kevinu Loveu koji je utakmicu završio s 26 poena, 15 skokova i pet asistencija, iako je imao loš šut (9/21 iz igre). Rubio je dodao 21 poen i sedam asistencija, 20 poena i deset skokova imao je Nikola Peković.

Timberwolvesima je pomogao odličan skok u napadu, imali su ih čak 17 u odnosu na pet kod 76ersa. Kod poraženih po 20 poena zabili su Spencer Hawes i Tony Wroten.

Philadelphiji je ovo bio četvrti poraz u nizu, osmi u nizu ba gostujućem terenu, te je sada na omjeru 7:16 što je svrstava na 13. mjesto Istoka. Wolvesi su deseti na Zapadu sa skorom 11:11.

New Orleans Pelicansima bio je potreban produžetak na domaćem terenu kako bi došli do pobjede nad Detroitom. Pistonsi su u četvrtoj četvrtini dostigli zaostatak koji su vukli kroz cijelu utakmicu i na kraju imali dva šuta za pobjedu. Oba je iza linije tri poena uputio Brandon Jennings, no nije zabio nijedan. U produžetku su Pelicansi predvođeni Ryanom Andersonom napravili razliku koja je na kraju dovela do rezultata 111:106.

Anderson je zabio 22 koša isto kao i Jason Smith, a Jrue Holiday dodao je 19 uz osam asistencija. Greg Monroe bio je raspoložen kod Pistonsa s 28 koševa i deset skokova (šut 13/22), Jennings je zabio 25 uz šest ukradenih lopti (ukupan šut 10/23).

Pelicansi su došli do desetog mjesta Zapada s deset pobjeda i isto toliko poraza. Pistonsi su s omjerom 10:13 sedmi na Istoku.

New York Knicksi su stigli do šeste pobjede u sezoni na domaćem terenu protiv Chicago Bullsa. New York je napravio razliku nakon serije 19:0 u drugoj četvrtini, no Bullsi su umalo preokrenuli na samom kraju utakmice. Knicksi ipak nisu dozvolili novi poraz, odigrali su dobru obranu u posljednoj minuti i pobijedili.

Knickse je predvodio Carmelo Anthony s 30 koševa i deset skokova (šut 9/21), a osim njega jedini dvoznamenkast bio je Amar'e Stoudemire s 14 koševa i devet skokova. Carmelo je za Stoudemirea rekao: "U zadnjih nekoliko utakmica Amar'e nas je podignuo, i napadački i obrambeno. Moramo mu pomoći da bude bolji, i moramo svi zajedno postati bolji."

Kod Bullsa, koji su na omjeru 8:12 i osmom mjestu Istočne konferencije, 20 poena zabio je Mike Dunleavy, ali uz šut 7:24. Po 12 koševa dodali su Carlos Boozer i Taj Gibson. Knicksi su pretposljednji na Istoku (6:15).

Utah je upisala rijetku pobjedu, i to uvjerljivu protiv Sacramenta. Jazzeri su rano izgradili vodstvo koje nisu ispustili do kraja utakmice. Petorica igrača zabili su dvoznamenkast broj poena što je bio ključ pobjede. Najviše je dao Richard Jefferson, 20 koševa, po 17 su imali Favors, Hayward i Burks. Kod Sacramenta DeMarcus Cousins je zabio 21 uz 11 skokova, Isaiah Thomas je dodao 20 i sedam asistencija.

Utah je i dalje posljednja momčad lige s omjerom 5:19. Sacramento je tek neznatno bolji na mjestu ispred sa šest pobjeda i 14 poraza.

NBA, 12. prosinca 2013.: Charlotte Bobcats - Orlando Magic 83:92
Boston Celtics - LA Clippers 88:96
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 100:116
Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 77:109
Minnesota Timberwolves - Philadelphia 76ers 106:99
New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 111:106
New York Knicks - Chicago Bulls 83:78
Sacramento Kings - Utah Jazz 101:122
Golden State Warriors - Dallas Mavericks 95:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!