Rukomet

Mađarska iznenadila Španjolsku, Norveška lako s Češkom

Iz Srbije:Jelena Bagarić • ponedjeljak, 16.12.2013.
Mađarska iznenadila Španjolsku, Norveška lako s Češkom
Foto: EPA

Osmina finala u Novom Sadu kompletirana je utakmicom između Norveške i Češke. Braniteljice naslova lako su došle do pobjede nad Češkom koje je kvalitetno parirala samo prvu četvrtinu utakmice. U prvom susretu dana Mađarska je s odličnom serijom sredinom prvog poluvremena prešla u vodstvo i prelomila utakmicu na svoju stranu.

Mađarska – Španjolska 28:21 (17:12)

Peti četvrtfinalist Svjetskog prvenstva je reprezentacija Mađarske koja je nakon preokreta sredinom prvog poluvremena došla do pobjede nas Španjolskom. Iako je uloga favorita bila na strani Španjolske, Mađarice su se u pravo vrijeme iskupile za lošu igru u grupnoj fazi natjecanja. U četvrtfinalu ih čeka reprezentacija Brazila koja je u Beogradu slavila protiv Nizozemske.

Bolje su u susret ušle Španjolke koje su šestoj minuti povele s dva razlike. Tu prednost držale su do 12. minute kada Orsolya Verten zabila za 7:7 , a tada je krenula serija Mađarske s kojom su prelomile utakmicu. Do isteka 30. minute reprezentativke Mađarske povećale su svoju prednost koja je na kraju poluvremena iznosila povećih pet pogodaka.

Dobro su nastavak otvorile Španjolke koje su serijom od četiri pogotka došle na dva pogotka zaostatka. Tu seriju predvodila je Macarena Aguilar, no slaba je to bila utjeha jer je ubrzo Mađarska ponovo preuzela inicijativu i u potpunosti „potopila“ Španjolsku. U razdoblju od 49. do 59. minute Španjolke nisu postigle pogodak, a to je vrata otvorilo Mađaricama da uvjerljivom pobjedom završe utakmicu.

Anita Görbitz ponovo je sa šest pogodaka bila najbolja igračica Mađarske, a slijedi ju Bernadett Bognar-Bodi koja je dodala četiri. U redovima Španjolske istakla se Marta Lopezkoja je postigla sedam pogodaka, tre vratarka Silvia Navarro koja je skupila 11 obrana.

Norveška – Češka 31:21 (19:10)

Još jednu laku pobjedu izborile su rukometašice Norveške. U ogledu osmine finala uvjerljiv su slavile protiv Češke i prošle u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Tamo će ih čekati pobjednik iz susreta Južne Koreje i Srbije koji se igra u Beogradu.

Pomalo iznenađujuće povele su Čehinje s 0:2, no brzo su se konsolidirali redovi Norveške koja prelazi u vodstvo. Do sredine prvog poluvremena vodile su dva ili tri pogotka, no kako je vrijeme odmicalo Čehinje su sve više padale u igri što su odlično koristile rukometašice Thorira Hergeirssona. Samo se četiri igračice do njih 16 u sastavu u prvom dijelu nisu upisale u strijelce.

Niti u nastavku Češka nije uspjela anulirati ili barem smanjiti zaostatak za Norveškom. „Stroj“ sa sjevera Europe neumoljivo je „mljeo“. Rukometašice Norveške bez većih problema održavale su ostvarenu prednost, a ta velika prednost omogućila je Hergeirssonu da rotira cijelu ekipu te time odmori neke od igračice za četvrtfinale koje se igra u srijedu.

Sve igračice osim Stine Bredal Oftedal i vratarki upisale su se u strijelce u ovoj utakmici. Ipak najviše su postigle Nora Mörk i Heidi Loke koje su upisale po pet pogodaka. Vratarka Silje Solberg obranila je 13 protivničkih udaraca. U reprezentaciji Češke istakla se Iveta Luzumova koja je postigla šest pogodaka, a slijedi ju Michaela Hrbkova koja je dodala četiri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.12.2013. u 22:32
    Macarena Aguilar ... when I dance they call me Macarena.. and the boys they say that I am buena
    Obrisan korisnik