Rukomet

Brazilke i drugi put bolje od Danske za prolazak u finale

Iz Kombank Arene:Jelena Bagarić • petak, 20.12.2013.
Brazilke i drugi put bolje od Danske za prolazak u finale
Foto: EPA

Jednako kao i Srbija, svoje prvo finale na svjetskim prvenstvima izborila je i reprezentacija Brazila. U drugom polufinalnom susretu lako su se obračunale s Danskom. Kao i u prvom susretu koji su odigrale, brazilske rukometašice su već u prvom poluvremenu prikazale bolju igru i napravile korak ka finalu. U nastavku su odmah pokazale dominaciju i lako privele utakmicu kraju.

Brazil – Danska 27:21 (14:10)

Svjetsko prvenstvo, polufinale
Srbija – Beograd, Kombank Arena
Suci: Bojan Lah i Daniel Sok (oba Slovenija)

Brazil: Arenhart (11+0), Pessoa; Diniz 1, Nascimento 7, Rocha 2, Piedade 4, Andrade, Da Silva, Rodrigues 5, Gomes, Souza, Amorim 3, Nunes, Costa, Moura 1, Cavaleiro 4.
Izbornik: Morten Soubak

Danska:Greve (9+0), Poulsen (3+0); Schumacher, Thorsgaard 2, Fisker 3, Hansen 3, Dalby, Gravholt 3, Bonde, Holmsgaard, L. Jorgensen 1, Kristiansen 3, Norgaard 1, Jensen 2, Burgaard 2, S. Jorgensen 1.
Izbornik: Jan Pytlick

Sedmerci: Brazil 5(5); Danska 2(2)
Isključenja: Brazil 10 minuta; Danska 4 minute

Kao i u prvoj utakmici koju su ove dvije reprezentacije igrale međusobno u skupini B, Brazil je puno bolje otvorio. Nakon početnih 1:1, Fabiana Diniz i Ana Rodrigues podižu vodstvo Brazila. Tri minute kasnije Deonise Cavaleiro zabija za 5:2 i prvo vodstvo od tri pogotka za Brazil u ovom susretu.

Dankinje su na terenu izgledale neorganizirano. U obrani su još solidno i igrale, no napad je bilo brzoplet i neorganiziran. Eduarda Amorim je u 14. minuti pogodila za 8:4, a tih plus četiri natjeralo je Jana Pytlicka da pozove minutu odmora. Međutim, niti nakon time-outa se nisu "probudile" rukometašice Danske. Alexandra Nascimento u 18. minuti postigla je pogodak za plus pet.

U tim trenucima započinje serija Danske. Prvo je pogodila Trine Jensen, a nakon nje i Susan Thorsgaard te Louse Burgaard pa se Danska u 24. minuti približila na samo dva pogotka zaostatka. Još dvije minute su se uspijevale zadržati na zaostatku od dva pogotka, no Brazilke susret završavaju serijom od tri pogotka. No, Ane Mette Hansen minutu prije kraja ipak uspijeva pogoditi gol Barbare Arenhart pa Brazil na odmor odlazi s četiri pogotka prednosti.

Slično kao i prvo poluvrijeme Brazilke su započele i drugo. Piedade i Nascimento postigle su dva brza pogotka koja su Brazilu dala dodatan vjetar u leđa na samom ulasku u drugo poluvrijeme. Pytlick je već u četvrtoj minuti nastavka morao tražiti time-out, ali ponovo minuta odmora nije urodila plodom. Dva pogotka Cavaleiro u 37. minuti i Danska se našla u zaostatku od sedam pogodaka. Uspjele su u 42. minute preko Mette Gravholt smanjiti na 20:15, ali na plus šest ponovo dižu Brazila.

Međutim, pad u igri Brazila iskoristile su Dankinje koje su 51. minuti serijom od tri pogotka stigle do 22:19. Držale su se na tom zaostatku do 55. minute, no nakon toga je uslijedila serija od četiri pogotka Brazila koji je time definitivno riješio pitanje pobjednika. Uspjele su do kraja Dankinje postići još jedan pogodak i "kozmetički" barem malo ublažiti ovaj poraz.

Kod Brazila je ponovo najefikasnija bila Nascimento koja je postigla sedam pogodaka, a dva manje dodala je Rodrigues. Barbara Arenhart je do kraja utakmice skupila 11 obrana. U redovima Danske po tri pogotka postigle su Fisker, Hansen, Gravholt i Kristiansen.

U finalu u nedjelju će se tako susreti Srbija i Brazil koji su već jednom u grupi odmjerili snage. Tada je Brazil slavio rezultatom 25:23, a Srbija će u finalu pred svojom publikom dobiti priliku za revanš. Ovo je za obje reprezentacije prvo finale na svjetskim prvenstvima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!