Tenis

Ana Konjuh u Aucklandu debitira na WTA Touru, organizator uručio pozivnicu

Vedran Babić • četvrtak, 26.12.2013.
Ana Konjuh u Aucklandu debitira na WTA Touru, organizator uručio pozivnicu
Foto: FaH

Organizatori WTA turnira u Aucklandu darovali su hrvatskoj tenisačici Ani Konjuh najbolji mogući poklon za njezin 16. rođendan - pozivnicu za nastup u glavnom turniru...

Ana Konjuh proslavit će u petak 27. prosinca svoj 16. rođendan. Njezino slavlje bit će još potpunije sada kada je saznala da će u prvom tjednu nove sezone debitirati u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira.

Organizatori ASB Classica u Aucklandu na Novom Zelandu uručili su joj pozivnicu. Direktor turnira Karl Budge uzbuđen je što će Konjuh nastupiti baš u Aucklandu.

"Ona je zvijezda u stvaranju i jedva je čekamo vidjeti na središnjem terenu. Nadam se da ćemo izgraditi snažne odnose s njom i da ćemo je i narednih godina dovoditi na naš turnir."

Konjuh je u 2013. godini osvojila dva juniorska Grand Slama u pojedinačnoj konkurenciji (Australian Open i US Open), bila je i juniorski broj jedan, a napravila je iskorak i u seniorskoj konkurenciji.

Sezonu je započela kao 881. tenisačica svijeta, a završila je kao 259. U lipnju je osvojila svoj prvi ITF naslov (Montpellier), a igrala je još jedno finale i tri polufinala, također na ITF turnirima. Uz to je u veljači u Fed Cupu porazila Urszulu Radwansku, tada 37. tenisačicu svijeta.

Iako ima pravo još dvije godine nastupati u juniorskoj konkurenciji (trenutno je druga u poretku), Konjuh je najavila da će od 2014. godine igrati isključivo seniorske turnire.

Turnir u Aucklandu započinje 30. prosinca 2013., a završava 4. siječnja 2014. godine. Igra se za nagradni fond od 235.000 dolara.

Lanjska pobjednica Agnieszka Radwanska neće nastupiti, no zato su tu Roberta Vinci (14.), Ana Ivanović (16.), Kirsten Flipkens (20.), Venus Williams (48.), Laura Robson (45.), Sorana Cirstea (22.) i druge.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik27.12.2013. u 16:19
    Nema laure robson.
    raz_bojnik
  • Gips26.12.2013. u 23:07
    Malo kasnite, ali dobro... Sretno Ana!
    Gips