Tenis

Poraz Ive Karlovića u drugom kolu Dohe, nesretni tie-break pogurao kvalifikanta

Tea Lokas • srijeda, 01.01.2014.
Poraz Ive Karlovića u drugom kolu Dohe, nesretni tie-break pogurao kvalifikanta
Foto: Kristijan Komarica

Nova godina nije najbolje počela za Ivu Karlovića, koji je nakon izvrsne izvedbe protiv sedmog tenisača svijeta krajem 2013., u 2014. ušao porazom od 111. igrača na svijetu - Dustina Browna...

Nakon dva slavlja protiv Top 10 tenisača Tomaša Berdycha krajem 2013. godine, Ivo Karlović je u 2014. ušao porazom od njemačkog kvalifikanta Dustina Browna, 111. igrača svijeta.

Karlovićevih 85% osvojenog prvog servisa i 44% drugog, sa stopostotnom iskorištenosti break lopti (1/1) i pet ispaljenih aseva, odlučilo je o pobjedniku prvog seta, okončanog rezultatom 6:3.

U drugoj je dionici susreta uspješniji bio Dustin Brown, i to nakon maratonskog tie-breaka koji je završio loše po Karlovića zbog dvostruke servis pogreške pri rezultatu 13-13. Prokockan break u ranijoj fazi seta i nesretni broj trinaest u trinaestoj igri usmjerili su meč prema pobjedi njemačkog predstavnika.

Do 3:3 u trećem setu tenisači su uredno odrađivali svoje servise. Brown u tom trenutku stvara dvije vezane break prilike (15:40), no iskorištava tek treću i odvaja se na 4:3.

34-godišnji Zagrepčanin spasio je još jednu opasnu situaciju, meč loptu Browna pri rezultatu 5:3 (30:40), ali u nastavku Nijemac više nije dovodio u pitanje svoju pobjedu i plasman u četvrtfinale pa je susret zaključio sa 6:4.

Među prvih osam čeka ga još jedan (sretni) njemački kvalifikant koji je izbacio više rangiranog tenisača od sebe, Peter Gojowczyk. Potonji je 162. na ljestvici, a slavio je u dva tie-breaka nad sunarodnjakom Kohlschreiberom (22.).

ATP Doha, drugo kolo:
Dustin Brown (Njemačka, Q) - Ivo Karlović (Hrvatska) 3:6, 7:6(13), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.01.2014. u 20:27
    Jebemu doktore, planirano je bilo da izgubiš prvi set uvjerljivo i druga dva dobiješ u tie breaku tijesno, a ti obratno napravio :D
    Obrisan korisnik