Rukomet

Laszlo Nagy pod upitnikom za Euro

Ivana Strahija • četvrtak, 02.01.2014.
Laszlo Nagy pod upitnikom za Euro
Foto: Kristijan Komarica

Najpoznatiji mađarski rukometaš, i najbolje plaćeni rukometaš svijeta, mogao bi zbog ozljede koljena propustiti europsku smotru...

Laszlo Nagy mogao bi Europsko rukometno prvenstvo, koje počinje za deset dana, gledati na malom ekranu. Kako naime javljaju mađarski mediji, najpoznatiji mađarski rukometaš još uvijek nije zaliječio ozljedu koljena, zadobivenu u utakmici Veszprema i Celja u Ligi prvaka.

Doktor Gabor Erdelyi, koji se brine za zdravlje mađarskih reprezentativaca, izjavio je danas kako Nagyova ozljeda zahtijeva barem dva tjedna mirovanja te da će ipak biti potrebna medicinska intervencija da se problem riješi te da se igrač oslobodi boli. Pregled je obavljen 1. siječnja.

Izbornik Mađara, slavni Lajos Mocsai, u svakom zlu ipak vidi nešto dobro. "Čini se da ćemo morati bez njega na Euru, no srećom ozljeda nije ugrozila njegovu daljnju karijeru. Ipak, grupa u koju smo smješteni odjednom se čini teža i trebat ćemo pozitivno ozračje i dobro raspoloženje ostatka momčadi da napredujemo dalje u natjecanju."

Mađari su na Euru smješteni u skupinu B, sa Španjolcima, Islanđanima i Norvežanima. Za europsku se smotru, osim treninga, Mađari pripremaju i u tri prijateljske utakmice, s Češkom 3. siječnja, s Bjelorusijom, koja je Hrvatski protivnik na Euru, 4. siječnja, dok će protiv Poljaka igrati 5. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!