Tenis

Splićani Pavić i Draganja izbacili treće nositelje na putu do finala u Chennaiju

Vedran Babić • subota, 04.01.2014.
Splićani Pavić i Draganja izbacili treće nositelje na putu do finala u Chennaiju
Foto: FaH

Sve bolji hrvatski par Mate Pavić - Marin Draganja odmah u prvom tjednu nove sezone napravio je iskorak na Touru. Pobjedom nad Nijemcima Begemannom i Emmrichom plasirali su se u finale ATP turnira u Chennaiju. U finalu pojedinačnog dijela turnira igrat će Stanislas Wawrinka i Edouard Roger-Vasselin...

Suradnja dvaju Splićana, Mate Pavića i Marina Draganje, urođuje sve bogatijim plodovima. Nakon čak šest osvojenih Challengera prošle godine, u prvom tjednu nove sezone plasirali su se u finale ATP turnira u Chennaiju nakon što su svladali treće nositelje Andrea Begemanna i Martina Emmricha 7:6 (5), 6:4.

U prvom je setu hrvatska kombinacija servirala kod 5:3 i pritom propustila realizirati dvije set-lopte, u 13. igri ipak su osvojili tu dionicu. Drugi im je set pripao nakon što su gubili 4:1.

U Chennaiju se 20-godišnjem Paviću i dvije godine starijem Draganji, 71. odnosno 75. tenisaču svijeta u parovima, potpuno otvorilo.

Nakon što su im u prvom kolu Leander Paes i Fabio Fognini predali bez borbe, u drugom su Pavić i Draganja porazili domaće predstavnike s pozivnicom, Srirama Balajija i Ramkumara Ramanathana 6:3, 6:3. Pobjedom nad Nijemcima Begemannom (49. u parovima) i Emmrichom (42.) pokazali su kako apsolutno zaslužuju svoje mjesto u finalu.

U borbi za svoj prvi ATP naslov Pavić i Draganja igrat će protiv četvrtih nositelja Johana Brunstroma iz Švedske i Frederika Nielsena iz Danske.

Samim plasmanom u finale splitski je par zaradio najveću količinu bodova i najviše novca otkako zajedno igraju. Već sada u džepu imaju 150 bodova i 11.580 dolara (zarada se dijeli na pola). Za usporedbu, do sada su najviše zaradili osvajanjem Challengera u Guadalajari prošle godine (100 bodova i 3.100 dolara). Eventualni naslov u Chennaiju donio bi im 250 bodova i 22.020 dolara.

Wawrinka i Roger-Vasselin za naslov u singlu

Prvi nositelj Stanislas Wawrinka preživio je ozbiljan test protiv Vaseka Pospisila bez gubitka seta. Pri vodstvu 6:4, 5:5 Kanađanin mu je predao zbog ozljede leđa i tako mu omogućio lakši prolaz u polufinale nego što je izgledalo većim dijelom susreta.

Prvi set Wawrinka je osvojio zahvaljujući jednoj realiziranoj break lopti od njih ukupno dvije. Pospisil je pak imao šest šansi, ali nije iskoristio ni jednu.

U drugom je ponovno Wawrinka bolje iskoristio svoju šansu te je napravio break, no kod 3:4 Pospisil je napokon oduzeo servis Švicarcu. Bila mu je to jubilarna deseta break lopta, ujedno i posljednja. Dva gema kasnije predao je meč, poslije ukupno jednog sata i 50 minuta igre.

Wawrinka je bio zadovoljan plasmanom u finale premda je svjestan kako može igrati i bolje.

"Dobar je osjećaj svakako, ovo je prvo finale u novoj sezoni i jako sam sretan. Meč je bio težak. Pokušao sam biti koncentriran. Nisam dobro servirao, ali sam bio agresivan s osnovne linije i mislim da sam se dobro kretao."

Do svog drugog naslova u Chennaiju, nakon 2012., Wawrinka će pokušati doći protiv 52. tenisača svijeta Edouarda Roger-Vasselina. Francuz je nadoknadio zaostatak od 2:0 u trećem setu u pobjedi nad Marcelom Granollersom 6:2, 4:6, 6:3.

"Nadam se da mogu ostvariti još jednu pobjedu", izjavio je 30-godišnji Francuz, koji se plasirao u svoje drugo ATP finale. U Delray Beachu prošle godine doživio je poraz na korak do titule.

"Ovo je sjajan start 2014. godine. U prvom sam setu zabio puno izravnih poena, ali on je igrao bolje u drugom. Koncentracija mi nije pala. Ostao sam miran i napravio preokret u trećem setu."

Wawrinka i Roger-Vasselin do sada su se sastali triput. Na Challengeru u Walesu 2005. slavio je Wawrinka, baš kao i u Chennaiju 2012. Roger-Vasselin uzvratio je u Baselu prošle godine.

"Bit će jako teško. On igra sjajno, i na servisu i na reternu. Porazio me u Baselu prošli put kad smo igrali. Bit će jako zanimljivo, nadam se da ću osvojiti naslov", izjavio je Švicarac.

ATP Chennai, polufinale:
Wawrinka (Švicarska, 1) - Pospisil (Kanada, 5) 6:4, 5:5, predaja Pospisila
Roger-Vasselin (Francuska, 7) - Granollers (Španjolska, 6) 6:2, 4:6, 6:3

Polufinale parova:
M. Pavić/Draganja (Hrvatska) - Begemann/Emmrich (Njemačka, 3) 7:6 (5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!