Tenis

Pavić i Androić u drugom kolu kvalifikacija Australian Opena, kraj za Mesaroša i Mektića

srijeda, 08.01.2014.
Pavić i Androić u drugom kolu kvalifikacija Australian Opena, kraj za Mesaroša i Mektića

Susretima prvog kola kvalifikacija u konkurenciji tenisača, započeo je Australian Open. U akciji su bila četvorica Hrvata i ostvarili su polovičan uspjeh. U drugo kolo su se plasirali Ante Pavić i Toni Androić dok su se od ambicija za ulazak u glavni ždrijeb oprostili Kristijan Mesaroš i Nikola Mektić...

Nakon ždrijeba kvalifikacija Australian Opena u konkurenciji tenisača, bilo je jasno kako će Hrvatska imati barem jednog predstavnika u drugom kolu. Ždrijeb je odmah na startu spojio Antu Pavića i Kristijana Mesaroša , a kao pobjednik iz ovog dvoboja izašao je Pavić.

Pavić je izgubio prvi set sa 6:4, ali je zatim u naredna dva potpuno nadigrao Mesaroša koji je imao velikih problema na servisu, napravio je čak 12 dvostrukih servis pogrešaka, a Pavić je iskoristio šest od 17 break prilika.

U drugom kolu Pavića očekuje dvoboj protiv 25. nositelja kvalifikacija, Belgijca Rubena Bemelmansa. Bemelmans je u prvom kolu sa 6:2, 6:2 nadigrao talentiranog Kanađanina Filipa Peliwa. Pavić i Bemelmans su se dosad triput sastajali, dvaput još u juniorskoj konkurenciji gdje je bolji bio Belgijac, a treći put prošle godine u Newportu kada je Bemelmans predao kod 1-1 u setovima.

Drugo kolo neće vidjeti Nikola Mektić kojeg je nadigrao Adrian Menendez Maceiras, Španjolac koji je trenutno 190. igrač svijeta.

Mektić je uzeo prvi set u 13. igri s 9:7, ali onda je krenuo njegov pad koji je posebno bio očit u trećem setu gdje je izgubio s glatkih 6:1, a Španjolac mu je u tom setu zabio devet as servisa iako mu to nije jače oružje.

Puno bolje sreće bio je Toni Androić u dvoboju protiv Talijana Mattea Viole. Viola više voli zemljanu podlogu, međutim dosadašnji rezultati protiv Androića su mu išli na ruku. Slavio je u sva tri prethodna susreta od čega dvaput na tvrdoj podlozi, no ovaj put je Androić bio bolji.

Iskoristio je brojne pogreške Viole koji je upisao 46 neforsiranih pogrešaka, odnosno 22 više nego hrvatski tenisač. Drugo kolo Androiću donosi petog nositelja Srbina Dušana Lajovića koji je sa 7:6, 6:3 svladao Amerikanca Tennysa Sandgrena. Bit će to šesti dvoboj Lajovića i Androića, a naš tenisač je slavio samo jednom i to 2010. godine na zemlji u Kiseljaku sa 7:6, 7:5. Bit će im to ujedno i prvi susret van zemljane podloge.

Večeras s kvalifikacijama kreću i tenisačice. Ana Vrljić u prvom kolu igra protiv 21-godišnje Nizozemke Richel Hogenkamp, trenutno 202. igračice svijeta koja je godinu otvorila s dvije pobjede u kvalifikacijama Aucklanda (Hayman, Hradecka) te porazom od Fichman u trećem kolu kvalifikacija.

Ana Konjuh kreće protiv 218. s WTA ljestvice Latvijke Diane Marcinkevice kojoj će ovo biti prvi nastup ove godine i koju Ana može pobijediti.

U akciji će biti i Tereza Mrdeža koja kreće protiv 148. na svijetu, iskusne Čehinje Lucie Hradecke koja već duže vrijeme ipak bolje rezultate ostvaruje u paru nego pojedinačno. Hradecka se pokušala probiti u glavni ždrijeb Aucklanda na kraju godine, međutim uspjela je svladati samo Mariju Irigoyen.

Australian Open, kvalifikacije prvo kolo:
Ante Pavić (Hrvatska) - Kristijan Mesaroš (Hrvatska) 4:6, 6:2, 6:1
Adrian Menendez Maceiras (Španjolska) - Nikola Mektić (Hrvatska) 6:7(7), 6:4, 6:1
Toni Androić (Hrvatska) - Matteo Viola (Italija) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.01.2014. u 13:16
    ovo uopće nije točno :Mektić je uzeo prvi set u 13. igri s 9:7, ali onda je krenuo njegov pad koji je posebno bio očit u trećem setu gdje je izgubio s glatkih 6:1, a Španjolac mu je u tom setu zabio devet as servisa iako mu to nije jače oružje. Mektić je imao 7:6 4:1 i 30-0 na servisu... znači... [više na forumu]
    Obrisan korisnik