Rukomet

Mario Vuglač iz slovenskog Slovana prešao u redove CO Zagreba

Danijela Lemaić • četvrtak, 09.01.2014.
Mario Vuglač iz slovenskog Slovana prešao u redove CO Zagreba

Po završetku rukometne polusezone, pred ponekim igračima je Europsko prvenstvo u Danskoj gdje će braniti boje svoje zemlje, za one druge, pak, tu su pripreme za nastavak sezone. U redove hrvatskog prvaka, Croatia osiguranja Zagreb, tako je stiglo novo ime koje bi trebalo pomoći Luki Šebetiću i Luki Stepančiću na poziciji desnog vanjskog.

Aktualni regionalni prvak u svoje redove doveo je hrvatskog juniorskog reprezentativca, Maria Vuglača. Vuglač je u CO Zagreb prešao iz slovenskog Slovana, gdje je stigao početkom nove sezone.

Svoj rukometni put Vuglač je započeo u Bjelovaru od kuda je, kao kadet, prešao u CO Zagreb. Potom se vratio u prvu momčad Bjelovara iz kojeg je prešao u njemačku Bundesligu. Pod palicom njemačkog trenera Rolfa Bracka Vuglač, u dvije godine te uslijed tri operacije šuterskog ramena za redom, nije odigrao niti jednu utakmicu. Na posudbi je stoga bio kod Hüttenberga, u 2. njemačkoj ligi gdje se spremao za Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska juniorska reprezentacija, na svjetskoj je smotri osvojila četvrto mjesto, dok je Vuglač u toj utakmici bio najbolji strijelac s pet postignutih golova. Nakon četvrtog mjesta u Sarajevu, ovaj desni vanjski odlazi u Sloveniju gdje pojačava sastav Slovana. U Zagreb dolazi po drugi puta, a ugovor je potpisao na dvije i pol godine.

Ovaj ljevoruki 22-godišnjak zasigurno će biti od pomoći Zagrebu u regionalnim borbama koje slijede, dok će se za svoje minute u Europi morati izboriti, s čime se složio i trener CO Zagreba Boris Dvoršek: ''Vuglač je dečko kojeg duže pratimo i koji je bio član juniorske reprezentacije gdje je pokazao dobru igru. Trebao nam je igrač koji je različiti od Šebetića i Stepančića i smatram da je on upravo to. Niži je igrač, vrlo brz, zna igrati jedan na jedan, vidi pivota i krilo i dobar je u obrani, stoga mislim da ćemo s njime puno dobiti. Naravno, za svoju minutažu se mora izboriti uz puno truda i rada.''

Foto: rk-zagreb.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dr00710.01.2014. u 07:47
    može igrati i srednjeg, samo ga treba istrenirati...
    dr007
  • Obrisan korisnik09.01.2014. u 17:39
    Sva tri perspektivna ljevaka u jednom klubu,jedan sigurno nebude igrao što nije dobro,bolje igrati u slabijem klubu nego neigrati
    Obrisan korisnik
  • ivos09.01.2014. u 16:14
    Eto ga u reprezentaciji na ljeto
    ivos
  • Obrisan korisnik09.01.2014. u 15:56
    Ako se ne varam Mario je imao jako dobro prvenstvo s juniorskom reprezentacijom prošlo ljeto u BiH, bio je izvrstan tandem s mladim Ivićem iz Nexea.
    Obrisan korisnik