Rukomet

Nakon Marina Marića i Ante Kaleb prešao u slovenski Maribor

Danijela Lemaić • utorak, 14.01.2014.
Nakon Marina Marića i Ante Kaleb prešao u slovenski Maribor

U redovima rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb započele su pripreme za drugi dio polusezone, a samim time dolazi i do novih promjena. Nakon što je hrvatskog prvaka pojačao Mario Vuglač na poziciji desnog vanjskog, ostao je bez još jednog igrača. Naime, u redove slovenskog Maribora, nakon Marina Marića, prešao je i srednji vanjski Ante Kaleb.

Aktualni regionalni prvak, zbog prevelikog broja igrača, morao je pustiti nekoga od njih, stoga je, nakon kružnog igrača Marina Marića, klub napustio i u redove Maribora prešao i mladi Ante Kaleb.

Svoj rukometni put Kaleb je započeo u Dugom Selu, gdje se, uz trenera i oca Zdenka, razvijao i podizao nakon čega je prešao u redove CO Zagreba. U Zagrebu biva cijelu sezonu te potom odlazi na posudbu u zagrebačku Dubravu. Kaleb, bivši kadetski i juniorski reprezentativac, nakon pokazane odlične igre na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu, gdje je uz Antu Tokića i Šimu Ivića s 34 pogotka bio najbolji strijelac juniorske reprezentacije, ponovno pojačava prvu momčad Zagreba. U Maribor stiže kao treći Zagrebaš, a ugovor je potpisao na dvije i pol godine.

Trener Zagreba Boris Dvoršek nakon odlaska još jednog mladog igrača u susjednu Sloveniju kazao je: ''Da se razumijemo, Kaleb je dobar rukometaš koji je svojevremeno bio i najbolji kadet Europe. S druge strane, on se u posljednje dvije godine nije nametnuo i nije dobivao minutažu koja bi bila sukladna njegovu talentu i potencijalu.''

'' Mislim da je odlazak u Maribor pun pogodak za njega i da će on tamo dobiti priliku kojoj se u Zagrebu ne bi mogao nadati. On za nas ostaje i dalje zanimljiv igrač i mi ćemo ga pomno pratiti. Anti želim svu sreću u daljnjoj karijeri i siguran sam da će nam se putovi opet negdje ispreplesti'', prokomentirao je Dvoršek kako odlazak Kaleba ne znači i njegov kraj u povezanosti s hrvatskim prvakom.

Kaleb je zadovoljan postignutim dogovorom i veseli se početku rukometne sezone koja ga čeka u Sloveniji: ''Sretan sam da je došlo do suradnje s Mariborom. Pokazali su zanimanje za mene i ostvarili dogovor sa Zagrebom. Ovdje ću provesti dvije i pol sezone i očekujem da ću nadograditi svoje rukometno znanje. Naravno, moje su želje i ciljevi povezani s uspjehom kluba. Želim da sa svojom igrom pridonesem većem uspjehu kluba pa možda jednog dana preteknemo velikane Celje i Velenje."

Foto: Facebook - RK Maribor Branik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2014. u 15:01
    Raspad sistema u RK Zagreb. Tko je sljedeći na odlasku? Bitno je da onaj Josip Valčić antitalent za rukomet ostaje u RK Zagrebu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2014. u 12:47
    Nisam pojma imao za Cindrića, hvala na informaciji. Svakako se radi o dobrom igraču!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2014. u 10:46
    Cindrić je u Metalurgu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2014. u 23:39
    anetisi neka ti se riječi pozlatile, ja se nadam da će i Ante tim stopama, jer nam svaki dobar igrač i potencijal treba, a on nesumljivo to je !
    Obrisan korisnik
  • anetisi14.01.2014. u 23:25
    @dylandog ako je to osveta, onda hvala bogu da mu se osvećuje..mnogi su naši, a bogami i drugi svjetski poznati igrači, preko slovenske lige, koja je u odnosu na našu ligu jača barem za 3 koplja, došli do unosnih inozemnih transfera..davnih je dana igrao tamo sulić, a i čupić se probio tamo..a da... [više na forumu]
    anetisi