Rukomet

Nova dva boda hrvatski rukometaši love protiv pomlađene Crne Gore

Iz Kopenhagena:Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • srijeda, 15.01.2014.
Nova dva boda hrvatski rukometaši love protiv pomlađene Crne Gore
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu u poslijepodnevnom terminu kreće po svoje drugo slavlje na Europskom prvenstvu u Danskoj. Nakon što su na otvaranju uvjerljivo svladala Bjelorusiju vrijeme je da izabranici Slavka Goluže i protiv Crne Gore pokažu što sve znaju i umiju i nanovo razvesele hrvatske navijače kako dobrom igrom tako i sigurnom pobjedom.

U sklopu drugoga kola natjecanja u skupini D Europskog prvenstva u rukometu koje se ovih dana odvija u Danskoj rukometnu reprezentaciju Hrvatske čeka nov zanimljiv dvoboj, naime, na suprotnoj strani terena Brondby dvorane stajat će pomlađeni Crnogorci, desetkovani ozljedama i potučeni nakon poraza od Švedske na otvaranju europske smotre.

''Najbitnije je da samo probili led i upisali pobjedu. Sljedeću utakmicu igramo s Crnom Gorom koja je vrlo važna za nas, jer nas potom očekuje teška utakmica sa Šveđanima te svaka pobjeda u ovom djelu natjecanja mnogo znači", kazao je Duvnjak nakon slavlja nad Bjelorusima.

Iako u prvim minutama dvoboja s Bjelorusijom Hrvatska nije podsjećala na svoju najbolju igru, vrlo brzo je uhvatila ritam i predvođena sjajno raspoloženim vratarom Mirkom Alilovićem, kao i brzim krilima pokazala je sve ono što zna i umije te na najbolji način najavila nadolazeći dvoboj s Crnom Gorom.

Aktualni osvajači europske, svjetske i olimpijske bronce od Bjelorusije su tako bolji bili s 11 razlike (33:22), a osim Alilovića i hrvatskih krila vrijedi istaknuti vrlo dobro izdanje jednog od najboljih rukometaša svijeta i najboljeg Hrvata prvoga susreta na Euru, Domagoja Duvnjaka. Siguran je ponovno bio i kapetan Igor Vori, dok je Josip Valčić također dobro odmorio popularnog Duleta. Važno je napomenuti kako su i svi igrači s klupe dobili priliku da osjete teren stoga bi isti u očekivano lakšem ogledu s Crnogorcima trebali i mogli dati i veći doprinos na putu k nova dva boda.

Netom nakon dvoboja s Bjelorusima Zagrebaš Zlatko Horvat najavio je i onaj nadolazeći: "'Trebamo se dobro pripremiti za Crnu Goru jer smo se uglavnom pripremali samo za Bjelorusiju i samo smo nešto malo gledali ostale utakmice. Potrebno je dobro se odmoriti te još moramo posložiti neke stvari. Crnogorci su u Dansku došli pomlađeni i dosta njih poznajem, stoga sam siguran sam da će biti napaljeni na nas, a mi se moramo oduprijeti svakoj prijetnji, oni su uvijek dobra i opasna momčad i moramo se jako dobro pripremiti za nju.''

Za Hrvatsku spremni Vujović, Milašević i Grbović

Iako su Stevan Vujović i Mirko Milašević muku mučili s manjim ozljedama, uspjeli su zaigrati protiv Švedske, no u punoj će formi biti upravo za Hrvatsku protiv koje će zaigrati i Nemanja Grbović za kojeg su doktori strahovali da je slomio rebra u prvome dvoboju, no daljnji pregledi potvrdili su da se radi o lakšoj povredi mišića: "Iako je ozljeda bolna za igrača na crti koji treba podnijeti mnogo udaraca tijekom susreta, bit ću spreman za Hrvatsku", kazao je Grbović.

Službeni predstavnik Crne Gore Petar Kapisoda je, pak, nadolazeći susret najavio: "Želimo dati naš maksimum i pokazati da zašto smo ovdje. Poraz od Švedske bio je previsok i moramo se popraviti kako bi imali priliku protiv Hrvatske. No, već imamo i Bjelorusiju u svojim mislima budući da je to utakmica u kojoj moramo najbolje odigrati kako bi imali priliku kvalificirati se za drugi krug."

Reprezentacija Crne Gore na otvaranju je nakon zanimljive borbe poražena sa sedam pogodaka razlike (21:28) te se odmah potom okrenula ogledu s Hrvatima protiv kojih želi polučiti pravo malo iznenađenje. Iako će teško ostvariti naumljeno, bit će to dobra priprema za još važniji susret s Bjelorusima u petak.

Momčad bivšeg trenera Vardara, Zorana Kastratovića, na Euro u Dansku stigla je izuzetno pomlađena, naime, nakon što su se trojica važnih igrača oprostila od reprezentativnog dresa, Crnu Goru su zadesile ozljede na sve strane stoga je njen izbornik pred sobom imao velik i težak posao. Međutim, ista je reprezentacija u kvalifikacijama za samu europsku smotru sigurno izbacila Njemačku stoga vrijedi pripaziti na njene neugodne momke.

Predvođena novim kapetanom Mladenom Rakčevićem, kao i sigurnim vratarem Radom Mijatovićem te srednjim vanjskim Mirkom Milaševićem Crna će Gora biti zanimljiv hrvatski suparnik koji svoju igru bazira prvenstveno na velikoj borbenosti, razornim vanjskim šutevima te brzoj kontri.

Sam kapetan Crne Gore ukratko je nakon poraza u prvome kolu prokomentirao susret te je najavio dvoboj s Hrvatskom u kojem njegova ekipa mora poboljšati svoju igru kako ne bi bila konkurentna samo Kaubojima već i Bjelorusima u posljednjem ogledu u skupini: "Mi smo mlada i neiskusna momčad, to se još jednom jasno vidjelo u pogreškama koje smo radili. Na žalost, jako malo od onog o čemu smo pričali u svlačionici uspjeli smo pokazati na parketu. Naš je cilj stoga do Hrvatske poboljšati vlastitu igru."

Hrvatska i Crna Gora do susreta u srijedu snage su odmjerile tek jednom, također na Europskome prvenstvu, ali onome u Norveškoj prije šest godina. Hrvatski rukometaši tada su bolji bili s osam pogodaka razlike (34:26) u drugoj fazi natjecanja, a s obzirom na igru prikazanu na otvaranju ovogodišnjeg Eura ni u drugome susretu s ovom ekipom problema ne bi trebalo biti i pobjeda ne bi trebala izostati.

Susret drugoga kola skupine D između Hrvatske i Crne Gore počinje u 18 sati.

Euro 2014. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hrvatska27:22Crna Gora
Bjelorusija22:30Švedska
1Hrvatska 385:68+176
2Švedska 382:68+144
3Bjelorusija 373:86-132
4Crna Gora 366:84-180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euro 2014. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hrvatska27:22Crna Gora
Bjelorusija22:30Švedska
1Hrvatska 385:68+176
2Švedska 382:68+144
3Bjelorusija 373:86-132
4Crna Gora 366:84-180

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2014. u 19:57
    Izdajica:)
    Obrisan korisnik
  • dr00715.01.2014. u 12:19
    za crnogorce igra jedan iz karlovca!!!
    dr007