Rukomet

Hrvati na stare znance Francuze s prvim mjestom grupe

Ivana Strahija • subota, 18.01.2014.
Hrvati na stare znance Francuze s prvim mjestom grupe
Foto: EPA

Završen je prvi dio natjecanja u Danskoj, a svoj su put na Euru završili Češka, Norveška, Srbija i Crna Gora. Natjecanje se nastavlja u drugom krugu, s po najbolje tri reprezentacije iz svake grupe...

Nakon tjedan dana vrhunskog rukometa, prijatelje su u Danskoj pozdravili reprezentativci Češke, Norveške, Srbije i Crne Gore, koji su se spakirali i otputovali kućama. Svi ostali nastavljaju uzbudljivo natjecanje u grupama 1 i 2.

U grupu 1 upali su oni najbolji iz skupina A i B. Pažnju će svakako privući Danska i Španjolska, najbolje momčadi tih skupina, koje su obje u drugi krug prenijele po četiri boda. Njihov će sraz u subotu od 20.30 sati zasigurno namamiti gledatelje pred male ekrane.

Osim njih, u drugi je krug, s dva boda, prošla Makedonija, zemlja najvatrenijih i najsrdačnijih navijača, koja je do sada upisala jednu pobjedu, i to tijesnih 22:21 protiv Austrijanaca. Potonji su upravo i najveće iznenađenje dosadašnjeg tijeka prvenstva, jer su u prvom Euru kojeg su izborili prošli u drugi krug, iako bez bodova.

Grupu 1 dovršavaju Island i Mađarska, koje su prenijele po bod.

Grupa 2 će hrvatskim ljubiteljima rukometa biti zanimljivija, pošto je na čelu tablice, s maksimalna četiri boda, hrvatska izabrana vrsta. Kauboji su u dosadašnja tri susreta pokazali razna lica i želja je da se svakako u utakmicama koje slijede njihova forma i prezentacija na parketu ustabili.

Druga na tablici je svim Hrvatima omražena Francuska, koja je također prošla s maksimalnim brojem bodova te će biti prva koja će testirati Kauboje u drugoj fazi, derbijem Eura u nedjelju od 20.15 sati.

Iz "francuske" skupine u drugu su rundu prošli i Poljaci (dva boda) te Rusi (bez bodova), dok su se iz "hrvatske" skupine plasirali Šveđani s dva boda i Bjelorusi, bez bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.01.2014. u 23:07
    to je dobro da odmah idu prva na prvu ekipu..."na nož", nema labavo :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2014. u 18:31
    Mene zanima životna biografija osobe koja piše kakaf umjesto kakav
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2014. u 17:29
    kakaf je to stupidan raspored da prvi ide na prvog već u prvom kolu???? ko to kreira, baš me zanima životna biografija te osobe
    Obrisan korisnik
  • sportoz18.01.2014. u 17:17
    Nažalost ništa od toga, pukoše ko kokice već danas. Šteta...
    sportoz
  • sportoz18.01.2014. u 16:11
    Volio bih da Makedonci uspiju iznenaditi Španjolce, koji me ovdje uopće nisu impresionirali, pa da odmjerimo snage u polufinalu.
    sportoz