Zimski sportovi

Video: Blackhawksi u shootoutu uzeli pobjedu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 20.01.2014.
Video: Blackhawksi u shootoutu uzeli pobjedu

Susret drugih momčadi Istoka i Zapada te ujedno prvih momčadi svojih divizija, nastavljen je tamo gdje je stao u Finalu Stanley Cupa prošle sezone. Utakmica puna prilika i odličnih obrana kojoj dinamičnosti i energije od prvog trenutka nije nedostajalo otišla je u produžetak te kasnije u ispucavanje kaznenih udaraca. Spremnija se ponovno pokazala momčad branitelja naslova...

U nedjeljnoj matineji NHL-a u United Centru sve je podsjećalo na prošlo proljeće u prvom susretu Bruinsa i Blackhawksa. Patrick Kane zabio je pobjednički kazneni udarac kao drugi igrač Chicaga koji je matirao odličnog Tuukku Raska, a Corey Crawford propustio je jedino udarac Brada Marchanda koji je pucao u trećem krugu i za kojeg jedinog Crawford nije imao rješenje tijekom utakmice. Marchand je zabio oba gola Bruinsa, a Marian Hossa i Brandon Bollig upisali se u strijelce za domaćine.

“Utakmica je imala osjećaj playoffa, bila je brza i vidjelo se da obje momčadi žele pokazati da mogu pobijediti. Tempo je bio fenomenalan, počelo je jako i nije posustajalo. Oni su jako opasna momčad, svi igrači su im aktivni i stalno traže pak. Bio je odličan test i dobar osjećaj napokon pobijediti u shootoutu, rekao je trener Chicaga Joel Quenville.

Hossa je doveo Hawkse u prednost početkom prve trećine u bijegu dva na jedan s Patrickom Sharpom. Slovak je blokirao dodavanje kapetana Bruinsa Zdena Chare u svojoj zoni te pak prebacio Sharpu s kojim kreće prema Raskovom golu. Sharp odlazi desno, Hossa se postavlja lijevo od gola, prima pak i lako ubacuje za 1:0. Gosti odgovaraju devetnaest sekundi prije kraja prve trećine. Marchand osvaja pak u neutralnoj zoni desno uz ogradu, dodaje Patriceu Bergeronu koji se zalijeće na gol i backhandom savršeno dodaje Marchandu koji puca visoko u gornji kut mreže.

Pedeset sekundi u drugoj trećini Chicago gubi pak u neutralnoj zoni, Marchand se nalazi posve sam na lijevoj strani gola i kroz noge Crawforda zabija za vodstvo. Kapetan Blackhawksa Jonathan Toews dobiva deset minuta kazne zbog bacanja slomljene palice van leda, prema pravilu 53.4, i većinu druge trećine provodi na klupi dok Bollig sretnim pogotkom u Raskove štitnike donosi izjednačenje.

Završna trećina donosi mnoštvo prilika, Boston skuplja duplo više udaraca na vrata od domaćina, ali Rask i Crawford ne dozvoljavaju više pogodaka. Rask je skupio ukupno 35, a Crawford 34 obrane tijekom 65 minuta. “Mislim da je bilo trenutaka tijekom utakmice kada smo svi osjećali kao da smo opet u finalu. Očito, nije se radilo o istoj stvari, ali i dalje je utakmica bila jako važna za obje momčadi i obje su jako željele tu pobjedu“, izjavio je vratar Chicaga.

NHL
Chicago Blackhawks – Boston Bruins 3:2 kazneni udarci (1:1; 1:1; 0:0; 0:0; 2:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!