Zimski sportovi

Video: Odlične prve trećine u obje utakmice odlučile pobjednike

Željka Jurkas • ponedjeljak, 20.01.2014.
Video: Odlične prve trećine u obje utakmice odlučile pobjednike

Dvije utakmice u kasnopopodnevnim terminima odigrane su u istočnoj konferenciji NHL-a. U Raleighu domaćini se nisu uspjeli vratiti u utakmicu nakon primljena tri gola u prvoj trećini, a Rangersi su uz pomoć odličnih Lundqvista i Nasha došli do treće pobjede u nizu...

Dan nakon razočaravajućeg poraza od San Jose Sharska, momčad Tampa Bay Lightinga gostovala je u Carolini. Kapetan Martin St. Louis nakon fenomenalne večeri 24 sata ranije, upisao je tek jednu asistenciju, a ostatak se potrudio dati podršku kakva je tada izostala. Branič Mark Barberio zabio je svoja prva dva NHL gola otkako se u siječnju 2012. priključio Boltsima, a Ben Bishop oborio je rekord kluba i postavio 48 obrana iz 51 pokušaja. “Večeras nije bila naša najbolja utakmica. Carolina nas je stisnula, što se vidi i po broju udaraca. Ponekad trebate vratara na visokoj razini, i Bishop je to danas za nas bio“, prenosi The Canadian Press izjavu dvostrukog strijelca.

Golovi su krenuli nakon šest minuta igre, na powerplayu Barberio zabija svoj prvi, minutu i pol kasnije Ondrej Palat dodaje još jedan, a u petnaestoj Nikita Kučerovšalje Canesovog vratara Justina Petersa na prijevremeni odmor. Među vratnice staje Anton Khudobin koji skuplja petnaest obrana iz sedamnaest pokušaja. mu na samom početku druge trećine zabija četvrti, što će biti pobjednički gol gostiju. Canesi pritišću, ne odustaju te unutar četiri minute Alex Semin i Eric Staal prepolavljaju rezultat. “Cilj nam je bio što više pucati po golu, napadati. Oni su uspjeli kapitalizirati na svim golovima koju su nas mogli ispuhati. Nismo se predali ni plakali. Nastavili smo raditi, natjecati se i stvorili smo puno šansi. Borili smo se za povratak, ali zadatak nam je večeras bio malo pretežak“, izjava je kapetana Hurricanesa. Da im se ne dogodi što i sa Sharksima, Barberio zabija svoj drugi gol utakmice tri minute iza Staalovog. Ron Hainsey uspijeva smanjiti vodstvo na dva, ali nakon toga ništa više ne prolazi Bishopa.

Kriza u redovima Capitalsa se nastavlja. Henrik Lundqvist držao je vrata i pohvatao greške svoje obrane, a Rick Nash s dva gola te Derek Stepan i kapetan Ryan Callahan s po jednim donijeli su dovoljno u napadu za pobjedu nad Washington Capitalsima. “Početak je jako važan. Ako izađeš i počneš kako treba, uhvatiš zamah, postaviš ton utakmice i dobiješ samopouzdanje“, komentirao je Lundqvist.

Nash se prvi upisuje na listu strijelaca nakon minute igre. Ukrao je pak Dmitriju Orlovu na plavoj, zaletio se po lijevoj strani i zabio svoj prvi gol Philippu Grubaueru. Drugi dolazi na 5-3 powerplayu, udarac iz desnog kruga prolazi vrataru kroz noge. Stepan konačno presuđuje Grubaueru dvije minute prije kraja prve i na vrata staje Braden Holtby. Manje od minute u drugoj trećini, kapetan Alex Ovečkin prima dodavanje Mikea Greena na „svom mjestu“ unutar lijevog kruga i smanjuje zaostatak 35. golom sezone. Domaćini vraćaju prednost na tri, short handed golom kapetana koji je u bijegu s Dominicom Mooreom pokupio njegov odbijen udarac i jedini uspio prevariti Holtbyja. “Uvijek tražimo takve prilike. Ne ulazimo na penalty kill misleći da ćemo zabiti, ali obzirom na profil igrača koji ga igraju i brzinu koju imamo, ako se prilika pokaže, iskoristit ćemo ju“, zaključio je kapetan Callahan. Capitalsima je poništen gol Greena na samoj sredini druge trećine.

NHL
Carolina Hurricanes – Tapma Bay Lightning 3:5
New York Rangers – Washington Capitals 4:1

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!