Rukomet

Omeyer: "Naša odlična obrana u drugom poluvremenu bila je ključ pobjede"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 20.01.2014.
Omeyer: "Naša odlična obrana u drugom poluvremenu bila je ključ pobjede"
Foto: EPA

Francuzi su protiv Hrvata izvojevali veliku pobjedu, a nemali je udio u trijumfu imao Trierry Omeyer. Prvi golman Francuske bio je vrlo sretan nakon pobjede, koju je pripisao obrani...

"U drugom smo poluvremenu odigrali sjajnu obranu i to je bio ključ obrane", kazao je Omeyer, ne spominjući da je on sam upisao 11 obrana.

Francuzi su imali plan kojeg su se držali, i koji im je upalio: "Posebnu smo pozornost u drugom poluvremenu posvetili Duvnjaku, markirali smo ga, jer je on ključni igrač hrvatskog napada", objasnio je legendarni francuski golman.

Pobjedom je Omeyer prezadovoljan: "Odigrali smo savršenu utakmicu protiv Hrvatske. To je jaka momčad, a nama je to bio dovoljni motiv, jednostavno smo željeli pobijediti."

Nije mogao Omeyer izbjeći pitanja o vlastitoj prezentaciji, no opet je naglasio važnost obrane ispred sebe: "Obrana je razlog zbog kojeg sam i ja bio dobar u drugom dijelu. Dao sam sve od sebe i sretan sam što sam mogao igrati, nakon ozljede i oporavka."

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Pred Euro Omeyer je ozlijeđen, prošao je operaciju i rehabilitaciju i tri mjeseca bio van parketa: "Za mene je utakmica protiv Hrvatske bila super, sretan sam što sam mogao pomoći svojoj ekipi. To je najvažnije, da smo mi Francuska pobijedili."

Omeyer je u 40 minuta ispred mreže imao 11 obrana, od čega jedan sedmerac, dok je hrvatski vratar Mirko Alilović na parketu proveo 60 minuta i upisao devet obrana. "Kad smo imali prednost od tri pogotka u prvom dijelu, napravili smo neke stvarno glupe pogreške u napadu. Propustili smo svoje prilike, a Francuzi su istrčali mnogo kontri i preuzeli vodstvo", opisao je Alilović nedjeljni susret.

"U drugom je dijelu Omeyer sjajno branio, a Francuska je otišla na +4. Mi smo mijenjali plan ne bismo li došli barem do remija, no nismo uspjeli. Izgubili smo zbog vlastitih pogrešaka", dodao je Veszpremov vratar.

Ipak, kolikogod poraz od Francuza bio bolan, ništa još nije izgubljeno, naglašava Alilović: "Sve je još pred nama, a prvi su na redu Rusi. Oni su izgubili sve nade za polufinale, no naravno da će htjeti odigrati najbolje moguće. Moglo bi bio opasno, no mi smo bolji o trebali bismo pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2014. u 21:35
    Joj daj više zašuti! Stvarno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2014. u 17:33
    allez
    Obrisan korisnik