Rukomet

Zagrebaši nastavljaju s pripremama u Zagrebu, Dvoršek najavio brži i moderniji CO Zagreb

Zvonka Keliš • srijeda, 22.01.2014.
Zagrebaši nastavljaju s pripremama u Zagrebu, Dvoršek najavio brži i moderniji CO Zagreb
Foto: Davor Sajko

Rukometaši CO Zagreba vratili su se priprema u Istri te nastavljaju trenirati u Zagrebu, kao i provjeravati svoju formu kroz tri zanimljiva pripremna ogleda od kojih je prvi na rasporedu već ove srijede u Kutiji šibica, nakon čega slijedi put u Celje, kao i dvoboj s našičkim Nexeom, a sve to kako bi momčad bila u najboljoj formi za 8. veljače kada u Zagreb stiže ekipa Motor Zaporožja. Riječ, dvije o odrađenim pripremama te onome što očekuje njegove momke kazao je trener Zagrebaša Boris Dvoršek.

Hrvatski i regionalni rukometni prvak vratio se ovoga tjedna u Zagreb gdje nastavlja s pripremama za drugi itekako naporne polusezone u kojemu ga očekuje velika borba kao za osminu finala natjecanja za prvaka Europe tako i za trofej osvajača SEHA lige, ali i domaće prvenstvo i Kup. Dobro su i marljivo započeli Zagrebaši svoj put prema ostvarenju svog plana te su upisali sigurna dva slavlja na Memorijalnome turniru Darka Pupovca u Poreču, dok ih sada očekuju tri nova pripremna dvoboja, već ove srijede s GRK Varaždinom, a potom i s Celjem PL te Nexeom.

Netom po povratku u Zagreb trener CO Zagreba Boris Dvoršek prvo se osvrnuo na do sada odrađene pripreme svojih momaka: "Napravili smo plan za Rovinj, sve smo super odradili i dečki su trenirali izvanredno. Sve što smo zacrtali to smo i odradili uz turnir u Poreču gdje smo osvojili prvo mjesto. Što se tiče treninga, dečkima kapa do poda, naporno su trenirali, bili su motivirani i željni rada jer su svjesni da nas čeka polusezona u kojoj se podvlače crte, osvajaju trofeji, gdje se spremamo za ponovni napad na SEHA ligu te osvajanje Prvenstva Hrvatske, kao i prolazak dalje u Ligi prvaka."

Vuglač kao pozitivno iznenađenje

Aktualni regionalni prvak ostao je bez četvorice svojih igrača, naime, nakon Hrvoja Batinovića i Marka Matića koji su otišli tijekom polusezonu, po njenom isteku sreću su u Mariboru potražili Marino Marić i Ante Kaleb: "Malo smo promijenili izgled ekipe, otišla su nam četiri igrača, naime imamo mali broj utakmica da bi imali ovoliki broj igrača. Kaleb je sada u Mariboru u kojem će zasigurno napredovati i moći igrati mnogo više nego kod nas i mislim da je njegov izbor dobar."

U redova CO Zagreba stigao je, pak, također iz Slovenije hrvatski juniorski reprezentativac Mario Vuglač za kojeg iz redova hrvatskog prvaka imaju samo riječi hvale: "Dobili smo Vuglača koji je pozitivno iznenađenje. Znali smo njegove kvalitete, pratili smo ga kroz reprezentaciju i u zadnje vrijeme i duže smo vrijeme bili s njime u kontaktu i sada je bila prilika da ga dovedemo. On je potpuno drugačiji tip od Šebetića i Stepančića, s njime možemo igrati brzi rukomet, čovjek vidi i zna, agresivan je, prodoran, ima jako dobru suradnju s pivotom i krilima te smo dobili jednu dimenziju više s njime. Bit će nam jako upotrebljiv i koristan", pojasnio je Dvoršek.

Riječ, dvije potom je Zagrebov strateg posvetio samim dvobojima odigranima u Poreču: "Utakmice su odrađene u stilu s pripremama, nije bilo bajno, ali nije bilo ni loše, pogotovo protiv Poreča protiv kojeg je odigrana vrlo dobra utakmica. Poslužila je ona i za igrače koji manje igraju, a uveli smo i nekoliko novih dječaka, 1996. godišta koji su opravdali svoju minutažu. Dakle, ponovno nešto novo i domaće."

Odlična vijesti stigle su iz redova Zagreba, naime, povratnici nakon ozljede u vrlo dobroj su formi te spremni kako bi pomogli svojoj momčadi u onim najvažnijim nadolazećim dvobojima: "Važno je da se vraća Brozović nakon ozljede, kao i Šandrk koji je Poreču zabio devet golova i diže se, mislim da je sve to skupa jako pohvalno. Tonči je kao najiskusniji bio njihov vođa s obzirom da nema dečkiju koji su u reprezentaciji, i on ih je zaista povukao, držao je ozbiljnost rada."

Po povratku u Zagreb nije bilo vremena za odmor već je ekipa nastavila s napornim radom i pripremama, a slijede i nove test utakmice: "Sada nastavljamo dalje u Zagrebu s treninzima, imamo i još tri utakmice planirane prije Zaporožja i spremamo se za 8. veljače koji je nama dan D."

"Mi smo sretni i ponosni što imamo četiri igrača koji su članovi reprezentacije i jednostavno radimo pripreme ne obazirući se na to. Gledamo njihove nastupe kako bi se po povratku osvježili i odmorili i potom normalno uključili u trening. Tu neće biti problema, dečki su prošli sve, a mi ne mijenjamo puno toga, eventualno smo uveli nekoliko noviteta u taktiku i u napad, ali oni će to sve pohvatati kada se vrate i priključe jer će imati još desetak dana vremena do prve utakmice s Motor Zaporožjem", nastavio je Dvoršek.

Ljetne pripreme odrađene su i rađene kako bi ekipa bila u punom naponu snaga za prvi dvoboj Lige prvaka s Celjem, a sada se isto čini kako bi momčad bila u onoj najboljoj formi za nastavak natjecanja u Europi i težak, ali i ključan ogled s Motor Zaporožjem: "Mi smo u prvom dijelu sezone pogodili ljetne pripreme jer smo vrlo dobro odigrali utakmicu s Celjem i pobijedili smo doma i vjerujem da ćemo i sada napraviti sve da baš tog 8. veljače budemo u super formi. Zagreb će sigurno izgledati drugačije jer će imati veću širinu i moći ćemo igrati brže i držati tempo budući da smo dobili neke igrače kojih nije bilo u većem dijelu prvog dijela prvenstva, dakle, Šandrka, Obranovića, Brozovića, Kovačevića."

"Nemamo ozljeda, svi su zdravi i sada tempiramo formu za Zaporožje i vjerujemo da ćemo odigrati dobro. Svjesni smo da nam je ta utakmica ključna za Ligu prvaka, a to je nešto od čega živimo i rezultat u Ligi prvaka je jako bitan. Forma će biti tempirana za to, već razmišljamo o toj utakmici i treniramo za nju i tražimo igru za Zaporožje", nadodao je trener CO Zagreba.

Za kraj je, pak, Dvoršek pojasnio pripreme za samo Zaporožje te je također analizirao sljedećeg suparnika svoje momčadi u Ligi prvaka: "Od ovog tjedna počinjemo gledati i video, imamo tri tjedna za pripremu. U ovom se trenutku fokusiramo na to, ali i na igru naše momčadi koja bi trebala biti i brža i modernija samim time što imamo više igrača za rotaciju. Znamo gdje nam prijeti opasnost, pratimo što se događa kod Motora, neki njegovi igrači igraju na EP i znamo sve o njima i što i kako trebamo igrati protiv te ekipe. I Zaporožju je ta utakmica jako važna jer ima težak raspored na proljeće i treba mu jedna pobjeda, no imaju nas i Celje u gostima i doma Veszprem i realno ne bi trebali slaviti u nijednoj od tih utakmica."

Momčad CO Zagreba već ove srijede nastavlja s pripremnim dvobojima, naime, u Kutiju šibica od 18 sati stiže ekipa GRK Varaždina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido22.01.2014. u 12:38
    Nadamo se tome, brze i modernije!
    nido