Rukomet

Gudjon Valur Sigurdsson na ljeto seli iz Kiela u Barcelonu

Branimir Korać • srijeda, 22.01.2014.
Gudjon Valur Sigurdsson na ljeto seli iz Kiela u Barcelonu
Foto: EPA

34-godišnji Islanđanin Gudjon Valur Sigurdsson od ljeta više neće biti igrač Kiela. Sigurdssonu na ljeto završava aktualni ugovor i prema pisanju španjolskih medija sve je dogovorio s Barcelonom...

Jedan od najboljih igrača Kiela i islandske reprezentacije te godinama među vodećim krilima svijeta, Gudjon Valur Sigurdsson, na ljeto će promijeniti destinaciju. Španjolski mediji objavili su kako je Sigurdsson sve dogovorio s Barcelonom čije će redove pojačati od sljedeće sezone.

Odlazak Sigurdssona bio je izvjestan već neko vrijeme, iako su mu na leđima 34 godine i još uvijek igra vrhunski, u Kielu su očito procijenili kako je bolje gledati dalje u budućnost te će uz Dominika Kleina na Sigurdssonovoj poziciji priliku pružiti mladom Runeu Dahmkeu, igraču iz njihovog podmlatka koji od 2014. godine ima profesionalni ugovor.

Sigurdssonovo ime u posljednje vrijeme se dosta povezivalo uz Kolding i Kielce, međutim na kraju je očito ponuda Barcelone bila najbolja te će Islanđanin preseliti u Španjolsku.

Njegov dolazak stavlja pod upitnik ostanak u Barceloni Juanina Garcije koji je potvrdio da se mirovina sve više bliži te Slovaka Martina Stranovskog.

Inače, Sigurdsson je samo jednu sezonu proveo van Bundeslige otkako je stigao u redove TUSEM Essena 2001. godine i to kada je u sezoni 2011/2012 nosio dres AG Kobenhavna. Prije toga je igrao za Essen, Gummersbach i Rhein-Neckar Löwen da bi nakon jedne sezone u Danskoj stigao u Kiel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!