Rukomet

Zagrebaši u pripremnom dvoboju bolji od premijerligaša GRK Varaždina

Zvonka Keliš • četvrtak, 23.01.2014.
Zagrebaši u pripremnom dvoboju bolji od premijerligaša GRK Varaždina

Momčad CO Zagreba ove je srijede u svojoj Kutiji šibica zaigrala u novom pripremnom dvoboju za nastavak itekako naporne polusezone. Snage su tako Zagrebaši, koji su i dalje bez četvorice hrvatskih reprezentativaca, odmjerili s vodećom momčadi Premijer lige, GR Varaždinom, koja se pokazala kao dobar suparnik unatoč konačnom porazu sa šest pogodaka razlike.

Aktualni hrvatski i regionalni prvaci po povratku iz Istre nastavili su sa svojim pripremama za nastavak sezone u Zagrebu te su u skladu s time svoju spremnost provjerili u novoj test utakmici. Ovoga puta, na suprotnoj strani terena Kutije šibica našao se član Premijer lige, momčad GRK Varaždina, koja je na koncu svladana sa šest pogodaka razlike (38:32).

Zanimljivo je ove srijede bilo u zagrebačkom domu hrvatskog prvaka koji je krenuo u novo testiranje svojih snaga, kako oporavljenih momaka, tako i novopridošlog Marija Vuglača, ali i onih još mlađih snaga 1996. godišta koji trenutno zamjenjuju igrače CO Zagreba na radu u reprezentaciji. Zlatka Horvata, Josipa Valčića, Stipu Mandalinića i Filipa Ivića tako su ponovno zamijenili Robert Tokić, Petar Medić, Marino Šošić te Arijan Jović.

Borbeno je bilo u prvome poluvremenu susreta CO Zagreba i Varaždina koji je otvoren s iskusnim Tončijem Valčićem na poziciji razigravača i lijepo je stoga bilo vidjeti kako Varaždinci uspijevaju pružati dobar otpor svome suparniku čime su pokazali kako će biti itekako zanimljivo u Ligi za prvaka Hrvatske. Međutim, do odlaska na odmor Zagrebaši su ipak osigurali prednost od dva pogotka (15:13).

Nastavak je donio nešto bolju igru Zagrebaša, kao i lagano opadanje njihova protivnika, dok su priliku na parketu dobili svi Zagrebovi momci, čak i oni najmlađi. Na koncu, jedino se stariji brat Valčić, kao i povratnik nakon ozljede, lijevo krilo, Antonijo Kovačević nisu upisali u strijelce u redovima konačnih pobjednika koji su slavili 38:32. GRK Varaždin je, pak, tako testirao svoju spremnost, stekao novo vrijedno iskustvo, a iako je zaigrao bez hrvatskog juniorskog reprezentativca Ante Tokića, Varaždince je zabrinula i ozljeda Zorana Jeftića koji je tako tijekom susreta morao napustiti teren.

Najefikasniji u redovima CO Zagreba bio je Josip Šandrk s pet postignutih pogodaka, dok su po četiri dodali Lovro Mihić, Teo Čorić, Luka Šebetić te Sandro Obranović. Vratar Ivan Stevanović sakupio je deset obrana, a mladi Jović obranio je sedam lopti., dok su na suprotnoj strani Tomislav Balent i Alen Grd upisali ukupno 13 obrana. Najbolji kod Varaždina bio je Ivan Horvat sa sedam golova, dok je njih pet dodao Ivan Sršen.

Pred Zagrebašima je sada nastavak napornih priprema za 8. veljače kada u zagrebačku Arenu stiže Motor Zaporožje, a novi pripremni dvoboji slijede već ovoga vikenda, točnije, u subotu kada rukometaši Zagreba gostuju kod Celja Pivovarne Laško da bi tjedan dana kasnije u Koprivnici snage odmjerili i s našičkim Nexeom.

Pripremna utakmica:
CO Zagreb - GRK Varaždin 38:32 (15:13)

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.01.2014. u 21:19
    Za Zorana Jeftića sam zaboravio skoro i da je živ,taj momak je bio naš drugi pivot na SP 2005 godine u Tunisu!!
    Obrisan korisnik