Rukomet

Zagrebaši u novom pripremnom dvoboju remizirali sa slovenskim Celjem

Zvonka Keliš • nedjelja, 26.01.2014.
Zagrebaši u novom pripremnom dvoboju remizirali sa slovenskim Celjem
Foto: Davor Sajko

Aktualni regionalni i hrvatski rukometni prvak zaigrao je ove subote u novom pripremnom dvoboju uoči početak drugoga dijela sezone kada u zagrebačku Arenu stiže ekipa Motor Zaporožja. Nakon sigurnog slavlja nad Varaždinom sredinom proteklog tjedna Zagrebaši su ovoga puta remizirali sa svojim suparnikom iz skupine A Lige prvaka, slovenskim Celjem.

Rukometaši CO Zagreba nastavili su ovoga vikenda s provjerom svoje spremnosti te su, nakon pripremnog dvoboja s Varaždinom odigranog sredinom tjedna, krenuli put Slovenije gdje su snage u novoj test utakmici odmjerili sa svojim dobrim starim znancem iz skupine Lige prvaka, Celjem Pivovarnom Laško. Nakon zanimljivih 60 minuta igre i borbe u dvorani Zlatorog susret biva okončan neriješenim rezultatom 26:26.

Nakon istarskog dijela priprema te osvojenog Memorijalnog turnira Darka Pupovca u Poreču, kao i sigurnog pripremnog slavlja nad ekipom GRK Varaždina sredinom protekloga tjedna, vrijeme je bilo za novu provjeru hrvatskog i regionalnog prvaka koji i dalje nije u punom sastavu budući da su Zlatko Horvat, Josip Valčić, Stipe Mandalinić i Filip Ivić i dalje u reprezentativnim redovima stoga njihova mjesta popunjavaju juniori Robert Tokić, Arian Jović, Petar Medić i Marino Šošić.

U susret u Celju trener CO Zagreba Boris Dvoršek od prve je minute poslao Ivana Stevanovića među vratnice, kao i Lovru Šprema, Josipa Šandrka, Tončija Valčića, Luku Šebetića, Jerka Matulića te pivota Tea Čorića kako bi se u zanimljivom sastavu nosili s rukometašima Celja. Priliku na terenu dobili su u prvome dijelu i novi Zagrebaš Mario Vuglač, kao i povratnici nakon ozljede Ilija Brozović te Antonijo Kovačević, a hrvatski rukometni prvak to koristi i do odlaska na odmor osigurava vodstvo 15:12.

Zanimljivo je bilo i u nastavku dvoboja u Celju u čijim je redovima nedostajao hrvatski reprezentativac Ivan Slišković, a koje je dobilo i novog trenera, naime, Vladana Matića na kupi je zamijenio Branko Tamše, bivši trener omladinske ekipe Celja. Borili su se igrači Celja vrlo dobro u nastavku te su na koncu uspjeli i uhvatiti priključak, naime, pogotkom Sebastijana Skubea osiguravaju konačnih i izjednačenih 26:26.

Najefikasniji u redovima CO Zagreba bio je Jerko Matulić sa sedam postignutih pogodaka, dok je Josip Šandrk dodao njih šest. Vratar Ivan Stevanović sakupio je 15 obrana, dok je vratarski tandem Celja Lesjak-Skok obranio ukupno 11 lopti. Najbolji kod Celja bio je Sebastijan Skube s deset golova, dok je Gašper Marguč zabio njih osam.

Pred rukometašima CO Zagreba sada su novi naporni treninzi, ali i povratak reprezentativaca koji imaju dovoljno vremena da se uigraju kako bi momčad bila spremna za nastavak sezone kojeg otvaraju izuzetno važnim europskim dvobojem s Motor Zaporožjem. Prije samoga susreta Lige prvaka Zagrebaši će još put Koprivnice gdje će snage odmjeriti s našičkim Nexeom.

Pripremna utakmica:
Celje PL - CO Zagreb 26:26 (15:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!