Nogomet

Monaco bez Falcaa dočekuje Marseille, Lazio izaziva Juventus, vraćaju se Nijemci

Sportnet • petak, 24.01.2014.
Monaco bez Falcaa dočekuje Marseille, Lazio izaziva Juventus, vraćaju se Nijemci
Foto: EPA

Četiri od pet Liga petice ovog će vikenda nastaviti svoje bitke, a od prvenstvenih obveza odmarat će se samo Englezi. Sa "zimskog odmora" konačno se vraćaju i Nijemci...

Španjolsko nogometno prvenstvo nastavlja se susretima 21. kola koje ne donosi neki izraziti derbi te se očekuje da bi vodeće momčadi trebale upisati nove pobjede što bi značilo nastavak velike borbe između Barcelone, Atletico Madrida i Kraljevskog kluba.

Aktualni prvaci će na svom stadionu dočekati Malagu koja ove sezone nikako ne može spojiti nekoliko dobrih rezultata, a u posljednje tri utakmice osvojila je samo jedan bod. Momčad trenera Diega Simeonea mora na gostovanje kod Rayo Vallecana koji se nalazi na pretposljednjem mjestu Primere s osvojenih samo 16 bodova. Luka Modrić će nastavak svojih dobrih igara tražiti na Santiago Bernabeu gdje Real Madrid dočekuje Granadu.

Od ostalih susreta treba izdvojiti derbi začelja između Celte i Betisa s kojim se i otvara 21. kolo Primere te sudar Rakitićeve Seville s Levanteom. Također zanimljivu utakmicu mogu očekivati gledatelji na Mestalli gdje će Valencia dočekati Espanyol u borbi za mjesta koja iduće sezone vode u Europu.

Poslije utakmica šesnaestine finala Coupea de France, najbolji francuski klubovi vraćaju se prvenstvu. Kolo će otvoriti u petak navečer Lille i Rennes, a domaći će nastojati uloviti tri boda kako bi ostali u utrci za Monacom i PSG-om. Parižani su neočekivano ispali iz Kupa ovog tjedna, te se navijačima moraju iskupiti protiv Guingampa.

Derbi 22. kola na rasporedu je u nedjelju u 21 sat u Monte Carlu. Monaco će na svom stadionu Louis II ugostiti Marseille koji je doživio i treće ispadanje ove sezone poslije Lige prvaka, Liga kupa i Francuskog kupa. Šampionske ambicije kluba iz kneževine pretrpjele su veliki udarac nakon što se teže ozlijedio Falcao i na njega se više ne može računati do kraja sezone.

Lyon ima priliku nastaviti svoj polagani put prema vrhu tablice jer na Gerlandu dočekuje 17. momčad Ligue 1 Evian. Zanimljivo bi moglo biti i u Bordeauxu gdje će Žirondinci pokušati smanjiti zaostatak za Saint-Etienneom od šest bodova. U igri za Europu je i Nantes koji poslije "šamara" na Parku prinčeva mora prikazati bolju predstavu protiv Reimsa koji ga prati u stopu.

Završila je napokon i njemačka 'zimska' pauza te će se Bundesligaši priključiti ostalim europskim velikanima u nastavku sezone. Na rasporedu je 18. kolo, a otvara ga veliki derbi starih rivala, trećeplasirane Borussije iz Mönchengladbacha i vodećeg minhenskog Bayerna. Bavarci mogu u odličnom raspoloženju dočekati drugi dio domaćeg natjecanja, s utakmicom manje i sedam bodova više od prvog pratitelja. U međuvremenu su osvojili i naslov svjetskog klupskog prvaka, za Novu godinu počastili su se Lewandowskim, koji će im se priključiti na ljeto i stvarno ih u ovom trenutku teško bilo tko može zaustaviti na putu do obrane titule.

U Mönchengladbachu će izostati Schweinsteiger, a možda iz predostrožnosti i Lahm i Ribery, no, bio bi red da Guardiola i dalje od prve minute koristi najboljeg klupskog strijelca Marija Mandžukića, koji je u 16 nastupa postigao deset bundesligaških pogodaka. Vukovi iz Wolfsburga polusezonu su zaključili na odličnoj petoj poziciji, samo tri boda od mjesta koje vodi u Ligu prvaka i Olić i Perišić svakako će napraviti sve kako bi nastavak sezone otvorili domaćom pobjedom protiv Hannovera.

Nedjelja je također rezervirana za jedan veliki dvoboj. Schalke gostuje kod posrnulog HSV-a, koji se nalazi samo dva boda udaljen od opasne zone. I Badelj i Iličević mogli bi zaigrati od prve minute, dok se gostima polagano vraća Huntelaar i mogao bi nakon listopada ponovno na travnjak.

Subotnji ogledi talijanske lige donijet će susrete Napolija - koji i dalje hvata Romu koja mu trenutno bježi za četiri boda - i Chieva koji je 16. na tablici te se pokušava odmaknuti od crvene zone, te Lazija i Juventusa. Stara dama će nakon ispadanja u Kupu od Rome htjeti dokazati da je to bila slučajnost, te će Lazio imati težak posao zadržati je.

U nastavku kola u nedjelju, Roma će nastupiti protiv Verone koja se nada posrtanju Intera čime bi joj bio omogućen ulazak među prvih pet momčadi lige. Nerazzurri će ipak imati nešto lakši posao kada dočekaju slabašnu Cataniju, a Milan će pokušati iskupiti se za ispadanje iz Kupa u gostima kod Cagliarija.

Udinese koji je izbacio Milan iz Kupa, pokušat će pomrsiti račune Parmi koja, kao i Torino protiv Atalante, lovi Veronu i Inter pri vrhu poretka. U ostalim utakmicama igrat će Livorno sa Sassuolom, te Sampdoria s Bolognom, a kolo će zatvoriti Fiorentina protiv Genoe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2014. u 19:10
    Bundesliga se vraca-bilo je i vrijeme.
    Obrisan korisnik