Nogomet

Video: Almeida pogodio za bod Bilićevog Bešiktaša na gostovanju u Trabzonu

Kristijan Musa • subota, 25.01.2014.
Video: Almeida pogodio za bod Bilićevog Bešiktaša na gostovanju u Trabzonu
Foto: EPA

Istanbulski Bešiktaš hrvatskog trenera Slavena Bilića izborio je bod na gostovanju kod Trabzonspora u okviru 18. kola turskog nogometnog prvenstva. Domaći su bili za nijansu bolja momčad te su dugo čuvali rano vodstvo, no Bešiktaš je pet minuta prije kraja ipak zabio za ostanak na četvrtom mjestu.

Nakon gotovo mjesec dana zimske stanke nastavljeno je tursko nogometno prvenstvo. Bešiktaš trenera Slavena Bilića ostao je na četvrtom mjestu ljestvice, odigravši neodlučeno na gostovanju kod izravnih konkurenata, Trabzonspora.

Na stadionu Huseyin Avni Aker su domaći ipak prvi stigli do vodstva, a u 15. minuti zabio je prvi napadač domaćih Emre Gural. Trabzonspor je i nakon pogotka nastavio okupirati gostujuća vrata, u nadi da će na odmor otići s dvostrukim vodstvom. Međutim, Bešiktaš se uspio obraniti te s minimalnim zaostatkom ući u nastavak susreta.

Bešiktaš je zaigrao nešto bolje, imao je konkretnije i kvalitetnije napade nego u prvom dijelu te mnogo više loptu u svome posjedu. Sve to okrunio je reprezentativac Portugala Hugo Almeida pogotkom pet minuta prije kraja za bod Bešiktaša za vrlo teškom gostovanju.

Ovim bodom je Bilićeva momčad neokrznuta ušla u drugu polusezonu te ostala na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s 30 bodova,s bodom više od Sivasspora (ali i utakmicom više) te s dva boda više od Trabzonspora.

U narednom kolu će Bešiktaš ugostiti Erciyespor, dok će Trabzonspor u goste Rizesporu.

Turska Superliga, 18. kolo:
Trabzonspor – Bešiktaš 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lucky number 1326.01.2014. u 12:41
    E moj Biliću, da si uzeo Maloču ne bi primija ovako glup gol a i mi bi pivali. Ovim tempom skupljanja bodova ćeš se brzo vratit doma.
    Lucky number 13